Foto: F64

Galvenais treneris Roberts Štelmahers trešdien pauda ar Latvijas vicečempiones basketbolā "Ventspils" uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas spēlē, neskatoties uz krīzi ceturtajā ceturtdaļā.

Aizvadītajā piektās kārtas spēlē "Ventspils" ar rezultātu 99:74 (22:17, 16:14, 33:10, 28:33) viesos pieveica latviešu basketbolista Rolanda Freimaņa pārstāvēto Turcijas klubu "Gaziantep", kaut vienubrīd noslēdzošajā nogrieznī likās, ka tiks izlaists 30 punktu pārsvars.

"Šī mums ir lieliska uzvara un esmu priecīgs par sniegumu. Ceturtajā ceturtdaļā bija traks basketbols, kad visi meta iekšā. Tomēr tāpat esmu ļoti priecīgs," pēc mača preses konferencē pauda Štelmahers.

Tikmēr "Gaziantep" zaudēja jau sestajā mačā pēc kārtas visos turnīros, kas galvenajam trenerim Stefanam Dedam lika ilgi ar žurnālistiem runāt par nākotni.

"Visiem jāsaprot, ka pēdējās spēlēs mēs nespēlējam basketbolu. Esmu šeit piecus gadus, bet šādu komandu neesmu redzējis. Tas ir nepieņemami," pauda Deds. "Vienmēr esmu centies būt pozitīvs, bet spēlētājiem ir jācīnās līdz beigām. Centīšos trīs dienu laikā līdz nacionālā čempionāta spēlei izmainīt situāciju, jo nekad nepārtraucu cīnīties."

"Ventspils" komanda tika pie trešā panākuma šīs sezonas piecās turnīra cīņās. Nākamajā kārtā tā uzņems latvieša Artūra Strautiņa pārstāvēto Itālijas vienību Kapo d'Orlando "SikeliArchivi", kas sacensībās joprojām ir bez panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!