Foto: F64
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas trešajā mačā "Ventspils" un "VEF Rīga" komandas devās laukumā ar lielu enerģiju, pēc spēles atklāja ventspilnieku vienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jau vēstīts, ka "Ventspils" savā laukumā ar 87:82 (21:22, 27:20, 19:16, 20:24) pārspēja "VEF Rīga" komandu. Līdz ar panākumu, sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-1 vadībā ir "Ventspils".

Pēc mača Štelmahers atzina, ka viņam ir patiess prieks par uzvaru, jo šī bijusi īsta izslēgšanas spēļu cīņa.

"Abas komandas pieļāva daudz kļūdas, bet skatītājiem tas ir interesanti. Vienības laukumā devās ar lielu enerģiju. Brīžiem šķita, ka uzvara nāk pati, bet nezinām kā to paņemt. Visi bija sapriecājušies, taču vajag spēlēt ar vēsu galvu. Pretinieks tomēr grib glābt spēli, līdz ar to mums viņiem bija jāskrien līdzi. Sērijā rezultāts ir tikai 2-1," piesardzīgs ir "Ventspils" komandas treneris.

Viņam piekrita ventspilnieku vienības basketbolists Artjoms Butjankovs, sakot, ka šī uzvara ir ļoti svarīga, bet spēlētājiem nepieciešams pieļaut mazāk kļūdas.

Tikmēr "VEF Rīga" komandas galvenais treneris Nikolajs Mazurs uzsvēra, ka viņa vadītā komanda spēlēja pārāk emocionāli un basketbolistiem pietrūka pacietības, lai cīņu novestu līdz galam.

"Uzskatu, ka spēlējām savu mājas spēli. Mums pietrūkst līderi, kas nes ne tikai lielu devumu statistikas ailēs, bet arī labi darbojas citos elementos, arī ārpus laukuma," atzīmēja Mazurs.

Kā zināms, sērijas pirmais mačs risinājās svētdien, rīdziniekiem izcīnot panākumu ar 81:77, bet otrdien "Ventspils" basketbolisti Latvijas galvaspilsētā revanšējās ar 85:68.

Sērijas turpinājumā komandas svētdien atgriezīsies "Arēnā Rīga", bet pēc tam tās otrdien atkal tiksies Ventspilī.

Abas vienības savā starpā Latvijas čempiona titulu intrigām bagātās finālsērijās dalījušas jau iepriekšējās četras sezonas. Šajā laikā trīs čempionu titulus izcīnīja "VEF Rīga", bet vienreiz uzvaru izcīnīja "Ventspils", to paveicot pērn.

Šīs sezonas LBL regulārā turnīra laikā abas komandas savā starpā tikās divas reizes - vispirms janvārī Bauskā pārāki ar 90:85 bija "Ventspils", bet februārī Ventspilī ar 75:67 uzvarēja "VEF Rīga".

"Ventspils" par Latvijas čempioniem kopumā kronēti deviņas reizes, taču pērn titulu izcīnīja pēc četru gadu pārtraukuma. Savukārt "VEF Rīga" par labāko komandu valstī pēc kluba atjaunošanas 2007.gadā kļuvis trīs reizes - no 2011. līdz 2013.gadam.

Ar 15 uzvarām 18 spēlēs "Ventspils" komanda LBL regulārajā čempionātā ne bez problēmām izcīnīja pirmo vietu, kamēr "VEF Rīga" ar astoņiem panākumiem desmit cīņās bija otrie, tāpēc abi klubi automātiski sasniedza izslēgšanas spēļu pusfinālu.

Pirms tam pusfinālā "Ventspils" grūtā cīņā jau otro gadu pēc kārtas sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pieveica "Jēkabpili", kamēr "VEF Rīga" ar 3-1 pārspēja "Liepāja"/"Triobet".

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīja divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēja vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēja divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentās četras reizes. Vietu kārtību noteica uzvarēto spēļu procents.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempiones titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!