Foto: F64
Latvijas speciālists Roberts Štelmahers pašlaik veic pārrunas ar Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas klubu "Ventspils", cerot kļūt par tā nākamo galveno treneri, aģentūrai LETA apstiprināja bijušais Latvijas izlases spēlētājs.

Nevēlēdamies konkretizēt ne sarunu gaitu, ne to paredzamo ilgumu, Štelmahers apstiprināja, ka klubs ir izrādījis interesi par viņa pakalpojumiem.

Štelmahers cerīgi izteicās par iespēju atgriezties Latvijas basketbolā, sakot, ka tas būtu solis uz priekšu viņa profesionālajā izaugsmē, un paužot prieku, ka viņa veikums dzimtenē ir ticis novērtēts.

"Atgriešanās Latvijā nav motivācija, jo basketbols ir nodarbošanās, kurā sezonas gaitā tev nav nacionalitātes. Bet strādāšana ar vietējiem spēlētājiem un augšana kopā ar viņiem noteikti ir kas tāds, kas mani interesē," izteicās Štelmahers.

Kā ziņots, maija beigās Latvijas vicečempioni "Ventspils" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar līdzšinējo komandas galveno treneri Gundaru Vētru un jau aktīvi meklē viņa aizvietotāju.

Jau tad "Ventspils" ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics aģentūrai LETA apstiprināja, ka arī nākamais komandas vadītājs būs Latvijas speciālists.

Pagājušajā jūnijā ar Vētru tika noslēgts līgums pēc sistēmas 1+1, tomēr, izvērtējot aizvadītās sezonas kluba sportiskos rezultāts, abas puses izlēmušas nepagarināt sadarbību.

Aizvadītās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" sērijā līdz četrām uzvarām pārliecinoši ar 1-4 zaudēja "VEF Rīga" komandai, kura Kurzemes vienību LBL finālā apspēlējusi otro gadu pēc kārtas.

Trenera karjeru 37 gadus vecais Štelmahers uzsāka 2009.gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja. Pagājušajā sezonā "Pieno žvaigždes" nepārvarēja vietējā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Savas spēlētāja karjeras laikā Štelmahers spēlējis ASK, Rīgas "Bonus", ASK/"Brocēni/LMT", Krievijas klubā Saratovas "Avtodorožņik", Polijas vienībās Zeļona Guras "Zastal", Vroclavas "Šlask", kā arī Turcijas klubos Karšijakas "Pinar", Stambulas "Ulker", Slovēnijas komandā Ļubļanas "Olimpija", Latvijas komandā "ASK Rīga" un Itālijas klubā Veroli "Prima".

Tāpat Štelmahers no 2004. līdz 2008.gadam pārstāvēja "Lietuvos rytas" komandu, ar kuru 2005.gadā uzvarēja ULEB kausa izcīņas turnīrā.

Latvijas izlasi Štelmahers pārstāvēja četros Eiropas čempionātos, kopā aizvadot vairāk par 140 spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!