Foto: F64

"Ventspils" basketbolistiem trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas ceturtās kārtas spēlē pret Vācijas klubu Ludvigsburgas "MHP Riesen" nav veicies uzbrukumā, tāpēc spēle sanākusi smaga, pēc piedzīvotā zaudējuma atzina Kurzemes kluba galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jau vēstīts, ka Latvijas vicečempione basketbolā "Ventspils" savā laukumā cieta neveiksmi ar rezultātu 61:73 (16:23, 17:17, 17:18, 11:15), piedzīvojot pirmo zaudējumu savā laukumā šosezon.

"Nebija viegla spēle, jo cīnījāmies pret ļoti labu komandu, kura gan fiziski, gan taktiski ir ļoti labi sagatavota," par Štelmahera teikto pēc spēles vēstīja "Ventspils" klubs.

"Pretiniekiem ir ļoti daudz atlētisku spēlētāju, kas laukumā var darīt visu - gan aizsargāties, gan uzbrukt. Nebija viegli. Ja būtu daudz veiksmīgāki uzbrukumā, tas varbūt palīdzētu uzvarēt, taču tāpat mēs cīnījāmies un nospēlējām, kā varējām," piebilda treneris.

Tikmēr mājinieku komandas amerikāņu saspēles vadītājs Emanuēls Ubilla, kurš šajā mačā sameta 11 punktus, norādīja, ka komanda vāji sākusi spēli.

"Mums pietrūka enerģijas, jo pret komandu, kura cenšas uzspiest savu spēli, sākumā spēlējām pārāk "slinki". Pretinieki uzvarēja cīņā par atlēkušajām bumbām, bet mēs uzbrukumā neizmantojām savas iespējas. Tāpat brīžiem spēlējām pārāk individuāli, nedalījāmies ar bumbu, par ko samaksājām, jo pretinieki aizsardzībā labi spēlēja viens pret vienu," sprieda leģionārs. "Nepalīdzēja arī tas, ka no trīspunktu līnijas uzbrukām ar 22% precizitāti, jo mūsu spēlē tālmetieniem ir liela nozīme."

Zīmīgi, ka arī "MHP Riesen" galvenais treneris Džons Patriks atzina, ka viņa komandai šī nav bijusi labākā spēle uzbrukumā.

"Netrāpījām daudz metienu no labām pozīcijām, tāpēc lepojos ar puišiem, jo katrai komandai ir šādas spēles, kad bumba nekrīt grozā no izdevīgām pozīcijām. Mums uz Ventspili bija garš brauciens, tomēr nospēlējām kā komanda. Jāuzteic arī pretinieki, kuri nepadevās un pēdējās divās minūtēs vēl nebija skaidrs, kurš uzvarēs," mājiniekus uzteica Patriks.

Viesiem ar 16 punktiem izcēlās Kerons Džonsons, kurš izcēla komandas spēli.

"Labi nospēlējām kā komanda. Ventspilī ir grūti izcīnīt uzvaras, zinājām, ka būs smaga spēle. Labi nospēlējām beigās, taču šodien neuzbrukām ar labu precizitāti, tomēr uzvarai mums ar to pietika," norādīja Ludvigsburgas kluba basketbolists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!