Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 12 punktus, palīdzot viņa pārstāvētajai Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets" ULEB Eirolīgas noslēdzošā pirmā posma mačā savā laukumā ar 86:54 (20:14, 29:19, 18:14, 19:7) sagraut Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna" no Itālijas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 17 minūtes un 38 sekundes, grozā raidot divus no trim divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un visus piecus soda metienus.

Latvieša rēķinā arī viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle, viena rezultatīva piespēle, viena piezīme, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 14 efektivitātes punkti.

Jau pirmajās 20 minūtēs Bambergas klubs ieguva solīdu pārsvaru, lielajā pārtraukumā ejot ar 16 punktu handikapu - 49:33. Otrajā puslaikā "Dinamo Banco di Sardegna" basketbolistiem neizdevās mainīt spēles ritējumu, rezultātā "Brose Baskets" komandai vēl vairāk palielinot savu pārsvaru un tiekot pie pārliecinošas uzvaras.

Uzvarētāju sastāvā ar 16 punktiem izcēlās grieķis Niks Zisis.

Tikmēr citā D apakšgrupas duelī slavenā Izraēlas vienība Telavivas "Maccabi FOX" izbraukumā ar 70:66 (19:23, 19:12, 12:14, 20:17) pieveica Turcijas komandu Stambulas "Darussafaka Dogus", taču tas tik un tā neļāva šim klubam turpināt sezonu ULEB Eirolīgā.

Līdz ar to titulētajam Izraēlas klubam sezona būs jāturpina mazāk prestižajā ULEB Eiropas kausa izcīņā.

D apakšgrupas kopvērtējumā ar deviņās cīņās izcīnītām astoņām uzvarām līdere ir Maskavas CSKA no Krievijas, bet otrā ar septiņiem panākumiem ir Malagas "Unicaja" no Spānijas, kamēr "Brose Baskets" ar sešām uzvarām desmit mačos palika grupas trešajā vietā. Ceturtā ar četriem panākumiem bija "Darussafaka Dogus", kam ar tādu pašu bilanci, bet sliktākiem papildrādītājiem sekoja "Maccabi FOX". Bez uzvarām visos desmit mačos tikmēr palika "Dinamo Banco di Sardegna".

Kā zināms, latviešu saspēles vadītāja Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas basketbola čempione ceturtdien cieta zaudējumu noslēdzošajā ULEB Eirolīgas pirmā posma mačā.

"Žalgiris" savā laukumā ar 72:75 (16:21, 20:13, 22:18, 14:23) piekāpās Grieķijas klubam Atēnu "Panathinaikos".

Vecvagars šim mačam bija pieteikts, bet kā vienīgais Kauņas komandas basketbolists laukumā tā arī neizgāja.

Lai gan šo spēli labāk sāka "Panathinaikos", Kauņas vienība atguvās un otrajā ceturtdaļā pārņēma vadību. Otrā puslaika ievadā "Žalgiris" spēja turēties vadībā ar dažu punktu pārsvaru, taču Atēnu vienība neatlaida mājiniekus pārāk tālu. Šī dueļa galotne bija saspringta, taču pārāki izrādījās viesi.

"Panathinaikos" sastāvā pa 14 punktiem guva Džeimss Feldeins un Niks Kalatess, kamēr "Žalgiris" sastāvā ar 19 punktiem izcēlās Olivjē Hanlans.

Ar piecām uzvarām desmit spēlēs "Žalgiris" palika ceturtajā vietā C apakšgrupas kopvērtējumā, kas nozīmē, ka šai komandai otrajā posmā būs jāspēlē ar tieši ar Strēlnieka pārstāvēto "Brose Baskets". Šīs apakšgrupas līdere ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ir Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Tikmēr A apakšgrupas mačā pie panākuma tikusi Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kas izbraukumā ar 70:68 (24:26, 15:13, 11:10, 20:19) pieveica Maskavas apgabala "Himki" no Krievijas.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Čehijas basketbola zvaigzne Jans Veselijs.

Ar astoņām uzvarām desmit mačos "Fenerbahce" izcīnīja pirmo vietu A apakšgrupā, kamēr "Himki" tika pie piecām uzvarām, kas tai pagaidām dod otro vietu grupā. Pa četriem panākumiem deviņos mačos ir Madrides "Real" no Spānijas, Vācijas klubam Minhenes "Byern" un Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas. Pie trim uzvarām tikmēr ticis "Strasbourg" klubs no Francijas.

Zīmīgi, ka Madrides klubs ir pašreizējais ULEB Eirolīgas čempions, taču zaudējuma gadījumā ceturtdien pret "Strasbourg" tas var nesasniegt šīs sezonas otro posmu.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!