Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka piektdien gūtie 30 punkti nepalīdzēja viņa pārstāvētajai Bambergas "Brose Baskets" komandai izcīnīt uzvaru Vācijas regulārā čempionāta spēlē.

Aizvadītajā mačā "Brose Baskets" ar 90:96 (26:26, 25:19, 23:22, 16:29) piekāpās Minhenes "Bayern" spēlētājiem, lai gan pēc nospēlētām trīs ceturtdaļām Bambergas vienība bija vadībā ar 74:67.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 31 minūti un 11 sekundes, kā laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, piecus no septiņiem tālmetieniem un visus septiņus soda metienus. Tāpat Strēlnieka rēķinā trīs atlēkušās bumbas un viena piezīme.

Latvietis bija šī mača rezultatīvākais spēlētājs.

Kā zināms, pagājušās nedēļas izskaņā "Brose Baskets" ar 70:72 (17:24, 17:10, 10:17, 16:21) piekāpās Oldenburgas "Ewe Baskets" spēlētājiem Vācijas kausa izcīņas finālspēlē.

Bundeslīgas čempionātā 29 spēlēs Bambergas klubs izcīnījis 24 uzvaras, tādējādi zaudējot dalīto līderpozīciju ar Berlīnes "Alba" komandu. Vācijas galvaspilsētas vienībai ir par vienu panākumu vairāk nekā "Brose Baskets" komandai.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlēja arī Eiropas kausa sacensībās, kur astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 131:150 piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomkotiv-Kubaņ".

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!