Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ar uzvaru jaunajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonā pirmdien iesaistījās latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak".

Aizvadītajā A apakšgrupas spēlē "Spartak" savā laukumā ar rezultātu 75:48 (22:15, 23:12, 11:15, 19:6) pārliecinoši pieveica Lietuvas klubu Viļņas "Lietuvos rytas", kurā spēlē cits latvietis Jānis Blūms.

Strēlnieks laukumā pavadīja gandrīz 22 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem. Vēl viņš veica četras rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un nopelnīja divas piezīmes, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Blūms šim mačam nebija pieteikts.

Rezultatīvākie "Spartak" komandā bija Džošua Kārters un Luks Mavrokefalidess, kuri guva pa 19 punktiem. Zaudētājiem tikmēr ar 15 punktiem izcēlās Renalds Seibutis.

Bez šīm komandām A grupā sacenšas arī Krievijas vienības Kazaņas "Unics", Maskavas apgabala "Himki" un Samāras "Krasnije kriļja", Ukrainas klubi Mariupoles "Azovmaš" un "Doņeck", Igaunijas klubs Tallinas "Kalev/Cramo", kurā spēlē latvietis Armands Šķēle, "Astana" no Kazahstānas, kā arī Polijas klubs Zgoželecas "PGE Turow", kas savas mājas spēles aizvadīs Vroclavā.

VBL regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!