Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 20. kārtas spēlē, taču viņa pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" komanda Serbijā piedzīvoja zaudējumu "Crvena Zvezda mts" vienībai, bet Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "EA7 Emporio Armani" savā laukumā piekāpās Telavivas "Maccabi FOX".

"Olympiakos" viesos ar rezultātu 78:89 (20:24, 14:19, 29:14, 15:32) piekāpās Serbijas klubam Belgradas "Crvena Zvezda mts".

Laukuma saimnieki pirmajā puslaikā iekrāja 12 punktu pārsvaru, taču "Olympiakos" to sadeldēja un pēc 12 punktu izrāviena ceturtās ceturtdaļas sākumā panāca 65:57 savā labā. Tiesa, pēc tam jau pretinieki ar izrāvienu 8:0 atguva vadību. Ceturtās ceturtdaļas vidū Vasilis Spanulis ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu (71:71), taču "Crvena Zvezda mts" turpinājumā atgriezās vadībā un noveda maču līdz uzvarai.

Strēlnieks šajā spēlē laukumā bija 20 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā iemeta vienu no diviem tālmetieniem, savus abus soda metienus, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus. Vēl talsinieks izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, vienu reizi kļūdījās, vienu reizi pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi. Viņš šajā mačā tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais ar 16 punktiem "Olympiakos" komandā bija Spanulis.

Laukuma saimniekiem uzvaru ar 21 punktu kaldināja Jamaikas basketbolists Dilans Eniss.

Bertāna pārstāvētā "EA7 Emporio Armani" savā laukumā ar rezultātu 102:111 (26:30, 24:27, 20:26, 32:28) zaudēja Telavivas "Maccabi FOX".

Pirmajā ceturtdaļā pēc izrāviena 16:4 viesi panāca deviņu punktu pārsvaru, bet pirmo puslaiku uzvarēja ar 57:50. Trešajā ceturtdaļā Izraēlas komandas pārsvars sasniedza jau 18 punktus, bet ceturtajā ceturksnī mājinieki pretinieku handikapu sadeldēja līdz četriem punktiem (98:102) taču panākt izlīdzinājumu nespēja un cieta zaudējumu.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 15 minūtes un 49 sekundes, realizējot divus no četriem tālmetieniem, bet aizmetot garām pa vienam divpunktniekam un "sodiņam".

Tāpat viņš veica divas rezultatīvas piespēles, vienu reizi kļūdījās, tika pie trim piezīmēm, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija amerikānis Džordans Teodors, bet 18 punktus iemeta lietuvietis Artūrs Gudaitis.

Pretiniekiem ar 19 un 18 punktiem izcēlās amerikāņi Noriss Kols un Dešons Tomass.

Zaudējumu piektdien piedzīvoja arī Rodiona Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas viesos ar rezultātu 82:86 (18:22, 26:20, 13:23, 25:21) piekāpās iepriekšējās sezonas čempionei Stambulas "Fenerbahce Doguš". Kuruca šīs spēles pieteikumā nebija.

"Lassa" rindās 21 punktu iemeta francūzis Tomā Ertels, bet 20 punkti bija Ante Tomičam. Uzvarētājiem ar 24 punktiem atzīmējās amerikānis Bredlijs Vanameikers, bet 23 punktus iemeta itālis Nikolo Melli.

Savukārt turnīra līdere Maskavas CSKA savā laukumā ar rezultātu 81:72 (18:19, 21:11, 16:16, 26:26) apspēlēja Vācijas čempioni Bambergas "Brose".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija francūzis Nando de Kolo, kamēr viesiem produktīvākais ar 11 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija amerikānis Dorels Raits.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 16 uzvarām 20 cīņas ir Maskavas CSKA, kam ar 14 panākumiem seko "Fenerbahce Doguš". Tikmēr pa 13 uzvarām guvušas abas Grieķijas komandas "Olympiakos" un "Panathinaikos Superfoods", kā arī "Real".

Tālāk ar 12 uzvarām seko "Žalgiris" vienība, bet pa 11 panākumiem ir "Himki" un "Maccabi FOX", šīm komandām noslēdzot pirmo astotnieku.

Devītā ar deviņām uzvarām ir "Baskonia", tālāk ar astoņiem panākumiem seko "Unicaja" un "Crvena Zvezda mts", bet pa septiņām reizēm dueļus ar uzvarām noslēgušas "Lassa", "Brose" un "Valencia Basket". Priekšpēdējā ar sešām uzvarām ir "AX Armani Exchange Olimpia", bet turnīra tabulu ar pieciem panākumiem noslēdz "Anadolu Efes" vienība.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!