Foto: AFP/Scanpix
Katastrofāla ceturtā ceturtdaļa neļāva Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka un valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska pārstāvētajai Ukrainas čempionvienībai Kijevas "Budiveļņik" ceturtdien tikt pie uzvaras ULEB Eirolīgas debijas mačā.

"Budiveļņik" savā laukumā ar rezultātu 84:102 (15:18, 28:23, 34:30, 7:31) piekāpās vienai no Turcijas spēcīgākajām komandām Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Visa mača gaitu starp abām vienībām aizritēja līdzvērtīga cīņa, tomēr spēles noslēdzošo ceturksni "Budiveļņik" iesāka salīdzinoši komfortablā vadībā ar 77:71. Tomēr turpinājums bija šokējošs, jo "Fenerbahce Ulker" basketbolisti teicami spēlēja aizsardzībā, ceturtdaļas turpinājumā pretiniekiem ļaujot gūt tikai piecus punktus, bet paši panāca 96:82, sagraujot Kijevas cerības uz uzvaru.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 53 sekundes, kas bija ceturtais lielākais spēles laiks komandā. Latvietim šis mačs izvērtās rezultatīvi, jo viņš guva 14 punktus, realizēdams divus no četriem tālmetieniem, kā arī trīs no četriem divpunktu metieniem. Tāpat Strēlnieka kontā iemesti abi soda metieni, piecas rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba un efektivitātes koeficients -9. Latvietis kļuva par Ukrainas kluba trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Zīmīgi, ka Strēlnieks, kurš arī ceturtdien debitēja Eirolīgā, kļuvis par 16.Latvijas basketbolistu, kurš devies laukumā Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

''Budiveļņik" komanda Eirolīgas pamatsacensībās iekļauta A apakšgrupā, kurā ir arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempione "Partizan". Vēl šajā grupā iekļautas "Regal", Krievijas čempione Maskavas CSKA, "Fenerbahce Ulker" un Francijas komanda "Nanterre".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!