Foto: AFP/Scanpix
Uzvaru ULEB Eirolīgas turnīra spēlē piektdien izcīnīja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Ukrainas čempionvienība basketbolā Kijevas "Budiveļņik", ko trenē Ainars Bagatskis, tomēr ar to nebija pietiekami, lai saglabātu cerības sasniegt sacensību nākamo posmu.

Apakšgrupu turnīra priekšpēdējā kārtā "Budiveļņik" ar rezultātu 97:87 (21:19, 29:24, 21:19, 26:25) savā laukumā pieveica Francijas komandu "Nanterre", tomēr Ukrainas klubam bija nepieciešams tikt pie panākuma ar nereālu vismaz 69 punktu pārsvaru.

Strēlnieks laukumā pavadīja vien četras minūtes un 21 sekundi, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu. Cīņu viņš noslēdza ar vienu efektivitātes koeficienta punktu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 29 gūtajiem punktiem bija lietuvietis Darjušs Lavrinovičs, kurš arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, bet 23 punktus pievienoja Dežuāns Sammerss.

Lai cerētu uz iekļūšanu grupas labāko četriniekā, "Budiveļņik" bija ne tikai piektdien jāuzvar ar vismaz 69 punktiem, bet noslēdzošajā mačā arī būtu jāpieveic spēcīgā Spānijas vienība "Barcelona".

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc deviņām kārtām līdere ar septiņām uzvarām ir Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Ceturtā ar trim panākumiem pašlaik ir Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan", kas ceturtdien ar 79:77 izbraukumā negaidīti pieveica "Fenerbahce Ulker". Tikpat uzvaras ir arī "Nanterre" komandai, bet, ja abām komandām arī pēc nākamās kārtas būs vienāda uzvaru un zaudējumu attiecība, priekšā būs serbu čempioni.

Savukārt "Budiveļņik" ar divām uzvarām atrodas pēdējā, sestajā, vietā.

Kā zināms, Bertāns vēl joprojām nevar spēlēt ceļgala krustenisko saišu plīsuma dēļ un laukumā viņš varētu atgriezties vien pavasarī.

Jau vēstīts, ka latvietis Kaspars Vecvagars Eirolīgas mačā ceturtdien izcēlās ar desmit gūtiem punktiem, palīdzot Lietuvas čempionvienībai Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 65:63 pieveikt Stambulas "Anadolu Efes" komandu no Turcijas.

Šis "Žalgiris" komandai bija ceturtais panākums deviņās Eirolīgas spēlēs, kas B apakšgrupā ļauj ieņemt ceturto vietu.

Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā laukumā kopumā devušies jau 17 latviešu basketbolisti. Šosezon viņu rindām pievienojās Strēlnieks un Vecvagars.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!