Foto: AFP/Scanpix

Ar mainīgām sekmēm VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlēs pirmdien cīnījās latviešu spēlētāju Jāņa Blūma un Jāņa Strēlnieka pārstāvētie klubi.

Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak" izbraukumā ar rezultātu 71:53 (9:18, 18:13, 31:7, 13:15) pieveica cita latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Tallinas "Kalev/Cramo" komandu no Igaunijas.

Strēlnieks laukumā pavadīja tieši 28 minūtes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem un vienu no pieciem tālmetieniem, toties kļūdoties abos soda metienos.

Vēl Strēlnieks veica trīs rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas bumbas zem groziem, kas deva trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Kā ziņots, pagaidām nav zināms, kad Šķēle atgriezīsies laukumā pēc meningīta izslimošanas.

Savukārt Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas "Lietuvos rytas" izbraukumā ar 68:74 (12:18, 11:26, 13:16, 32:16) piekāpās Krievijas klubam Kazaņas "Unics".

Blūms laukumā pavadīja 13 minūtes un iekrāja divus punktus, realizējot abus soda metienus, taču garām grozam raidot visus piecus izpildītos tālmetienus. Vēl viņa kontā četras kļūdas un negatīvs efektivitātes koeficienta rādītājs -6, kas bija otrs sliktākais komandā.

VBL turnīra A apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik "Spartak" komanda ar trim uzvarām trijās spēlēs atrodas līderpozīcijā, "Kalev/Cramo" ar vienu panākumu trīs mačos ieņem astoto vietu, bet "Lietuvos rytas" ar vienu uzvaru četrās cīņās ir pozīciju zemāk.

VBL regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!