Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva 12 punktus Vācijas augstākās līgas regulārā čempionāta mačā, palīdzot pagājušās sezonas spēcīgākajai vienībai Bambergas "Brose Baskets" ar 100:87 (21:20, 22:26, 28:21, 29:20) savā laukumā uzveikt Minhenes "Bayern", pret kuru Bambergas vienība tikās finālā.

Šogad par Latvijas labāko basketbolistu atzītais Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 32 minūtes un 37 sekundes, grozā raidot divus no četriem divpunktu metieniem, divus no trim izpildītajiem tālmetieniem, kā arī abus savus soda metienus.

Vēl Strēlnieka rēķinā četras rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba un viena personiskā piezīme.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 27 punktiem bija Dariuss Millers, bet par diviem punktiem mazāk Bredlijam Vanameikeram.

Ar deviņām uzvarām 11 mačos Bambergas klubs šobrīd atrodas Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā, bet tikpat panākumi ir Berlīnes "Alba" rēķinā.

Kā zināms, jūnijā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar Strēlnieku. Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Pašlaik 26 gadus vecais Strēlnieks iepriekšējā sezonā kopumā Vācijas čempionātā aizvadīja 44 spēles, kuru laikā izcēlās caurmērā ar 11,1 gūtu punktu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Eiropas kausa izcīņā viņš nospēlēja 18 mačus, vidēji katrā no tiem iemetot 12,6 punktus un veicot 3,4 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja pagājušā gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijā, Krievijā un Ukrainā.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Strēlnieks pārstāvēja Latvijas izlasi arī septembrī notikušajā Eiropas čempionātā, kur bija astotais labākais piespēļu dalītājs turnīrā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!