Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien iemeta 12 punktus, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempione basketbolā Bambergas "Brose" ULEB Eirolīgas mačā izbraukumā ar 77:83 (13:24, 19:17, 24:24, 21:18) zaudēja vienai no turnīra vadošajām komandām Pireju "Olympiacos" no Grieķijas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā grozā raidīja divus no sešiem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un abus "sodiņus". Tāpat latvieša rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, viena pārtverta bumba, divas piezīmes, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 11 efektivitātes punkti.

Jau ar pašu spēles sākumu "Olympiacos" izvirzījās vadībā, turklāt trešajā ceturtdaļā šīs komandas pārsvars sasniedza 14 punktus (54:40). Tiesa, Pireju vienībai tā arī tālāk atrauties neizdevās, un "Brose" pakāpeniski sāka rezultāta starpību samazināt. Kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas nedaudz vairāk par četrām minūtēm, Bambergas kluba basketbolists Dariuss Millers samazināja rezultāta starpību līdz tikai diviem punktiem (69:71). Tomēr viesiem "Olympacos" klubu panākt neizdevās, jo mājinieki pēc tam atkal ieguva dažu punktu pārsvaru un uzvaru nosargāja.

"Olymapicos" sastāvā ar 15 punktiem un 14 atlēkušajām bumbām izcēlās Kems Birčs, kamēr "Brose" rindās 14 punkti Nikolo Melli rēķinā.

Tikmēr citā mačā pie uzvaras tika Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia", kas ULEB Eirolīgai pieteikusi arī Latvijas basketbolistu Artūru Kurucu. Šī vienība izbraukumā diezgan pārliecinoši ar 93:79 (21:20, 32:23, 30:20, 10:16) pieveica citu šīs valsts klubu Barselonas "Lassa".

"Baskonia" sastāvā 18 punktus iemeta Šeins Larkins.

Jau vēstīts, ka latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien iemeta 13 punktus, bet viņa pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" savā laukumā ar 66:69 (14:16, 17:22, 18:17, 17:4) atzina Lietuvas kluba Kauņas "Žalgiris" pārākumu.

ULEB Eirolīgas līderpozīcijā ar 15 uzvarām 20 mačos atrodas CSKA, bet Madrides "Real" rēķinā ir 14 panākumi 19 spēlēs. Savukārt Pireju "Olympiacos" kontā ir 14 uzvaras 20 cīņās, kamēr par panākumu mazāk ir Stambulas "Fenerbahce" vienībai.

Tikmēr "Dariššafaka Doguš" ar desmit uzvarām atrodas astotajā vietā, bet Bambergas "Brose" ar septiņām uzvarām ir 12.pozīcijā, kamēr Ainara Bagatska trenētā Telavivas "Maccabi FOX" tikusi pie septiņiem panākumiem, kas tai dod vien 13.vietu 16 komandu vidū.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!