Foto: AFP/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien guva deviņus punktus, bet viņa pārstāvētā un Ainara Bagatska vadītā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik" ULEB Eirolīgas mačā savā laukumā vien pašās cīņas beigās ar 74:82 (17:18, 18:22, 24:18, 15:22) zaudēja Krievijas grandam Maskavas CSKA.

Kijevas klubam šis bija sestais zaudējums septiņās turnīra spēlēs.

Pēc ļoti līdzīgi aizvadītām trim ceturtdaļām noslēdzošās ceturtdaļas ievadā "Budiveļņik" atradās vadībā ar vienu punktu, tomēr tad CSKA veica 8:0 izrāvienu. Laukuma saimnieki tūdaļ pat spēja atjaunot viena punktu deficītu, bet tīs ar pusi minūtes pirms spēles beigām nokļuva zaudētājos ar pieciem punktiem. Turpmāko minūti CSKA komanda aizvadīja teicami un panāca jau deviņu punktu pārsvaru, bet atlikušajā laikā laukuma saimnieki intrigu vairs neatjaunoja.

Strēlnieks laukumā pavadīja 29 minūtes un sešas sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Viņš realizēja trīs no četriem tālmetieniem, toties kļūdījās vienīgajā divpunktu metiena mēģinājumā. Vēl latvietis iekrāja trīs atlēkušās bumbas un rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, divas piezīmes un divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus, kas deva 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Strēlniekam bija trešais labākais efektivitātes koeficienta rādītājs komandā.

Kā ziņots, zaudējumu sēriju ceturtdien turpināja latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas, kas ar rezultātu 61:62 (19:17, 10:18, 18:12, 14:15) sīvā cīņā izbraukumā piekāpās Francijas vienībai "Nanterre". Tomēr, kā zināms, Bertāns pēc smagās ceļgala traumas, visticamāk, laukumā atgriezīsies vien nākamā gada martā.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc septiņām kārtām "Budiveļņik" un "Partizan" ar vienu uzvaru ieņem divas pēdējās - piekto un sesto - vietas. Abi klubi saglabā vien teorētiskas izredzes sasniegt nākamo posmu.

Citviet pie panākuma tika latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempionvienība Kauņas "Žalgiris", kas savā laukumā ar 73:71 (17:17, 22:14, 21:19, 13:21) uzvarēja Itālijas klubu Milānas "EA7 Emporio Armani".

Vecvagars šim mačam nebija pieteikts. Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā laukumā kopumā devušies jau 17 latviešu basketbolisti. Šosezon viņu rindām pievienojās Strēlnieks un Vecvagars.

Viesi intrigu par uzvarētāju atjaunoja divas minūtes pirms mača beigām, kad panāca piecu punktu deficītu. Pusminūti vēlāk "Žalgiris" pārsvars bija vairs tikai divu punktu izteiksmē. Arī turpinājumā laukuma saimniekiem neizdevās gūt punktus, kas ļāva "EA7 Emporio Armani" 26 sekundes pirms cīņas beigām panākt neizšķirtu 71:71. Tomēr četras sekundes pirms finālsvilpes "Žalgiris" labā divus punktus guva amerikānis Džastins Dentmons, atnesto savas klubam uzvaru. Viesi pēdējā uzbrukumā pie metiena netika, jo pazaudēja bumbu.

Dentmons uzvarētāju labā guva 15 punktus, bet Milānas kluba rindās ar 29 punktiem izcēlās amerikāņu aizsargs Kīts Lengfords.

Ar trim uzvarām septiņās spēlēs "Žalgiris" B apakšgrupas kopvērtējumā pašlaik ieņem ceturto vietu.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!