Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks sestdien ar 14 gūtiem punktiem palīdzēja Bambergas "Brose Baskets" vienībai Vācijas basketbola bundeslīgas čempionāta mačā izbraukumā ar 84:71 (28:24, 20:12, 17:17, 19:18) uzvarēt Veisenfelsas "Mitteldeutscher" komandu.

Strēlnieks laukumā pavadīja 25 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvieša rēķinā trīs atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, trīs kļūdas un divas piezīmes.

Uzvarētāju sastāvā 21 punktu iemeta amerikānis Bredlijs Vanameikars.

Jaunās sezonas pirmajās septiņās spēlēs Bambergas klubs izcīnījis sešas uzvaras, kas kopvērtējuma tabulā ļauj ieņemt trešo vietu.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš šo vienību pārstāvēja laikā no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!