Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien ar 15 gūtiem punktiem kaldināja Bambergas "Brose Baskets" uzvaru Vācijas bundeslīgas čempionāta pusfināla sērijas pirmajā mačā.

"Brose Baskets" savā laukumā ar rezultātu 88:73 (23:14, 19:18, 21:20, 25:21) pārspēja Minhenes "Bayern", sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties 1-0 vadībā.

Strēlnieks laukumā pavadīja 29 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā trāpīja piecus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem, kā arī abus izpildītos soda metienus.

Vēl latviešu saspēles vadītāja rēķinā sešas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, 18 efektivitātes punkti un +26 punkti +/- rādītājā, kas bija labākais sniegums komandā.

Sērijas otrā spēle notiks trešdien "Bayern" laukumā.

Jau ziņots, ka "Brose Baskets" ceturtdaļfinālā sērijā ar 3-0 pieveica Vircburgas "S.Oliver Baskets".

Bambergas klubs ar 31 panākumu 34 spēlēs kļuva par Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājiem, tuvākos sekotājus Oldenburgas "Ewe Baskets" apsteidzot par četrām uzvarām.

Kā zināms, Bambergas vienība šosezon netika ULEB Eirolīgas turnīra izslēgšanas turnīrā, apstājoties otrajā posmā.

Strēlnieks Bambergas klubā aizvada otro sezonu. Pērn vasarā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar latviešu saspēles vadītāju. Pirms gada Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica Minhenes "Bayern".

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014. gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijas, Krievijas un Ukrainas klubos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!