Foto: LETA
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks piektdien izcēlās ar astoņiem punktiem ULEB Eirolīgas mačā, palīdzot Vācijas čempionei Bambergas "Brose Baskets" izbraukumā ar 90:73 (14:21, 22:13, 24:19, 30:20) pieveikt Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna" no Itālijas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 40 sekundes, grozā raidot vienīgo divpunktu metienu un divus no pieciem tālmetieniem. Tāpat latvieša rēķinā septiņas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas, trīs piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas ļāva tikt pie 11 efektivitātes punktiem.

Lai gan šo maču "Brose Baskets" aizvadīja neveiksmīgi, nonākot iedzinējos ar 14:21, taču viesi spēja atspēlēties un pirmo puslaiku noslēgt ar divu punktu handikapu - 36:34. Tomēr uzvaru Vācijas čempioni nodrošināja noslēdzošajā ceturtdaļā, kad no 60:56 spēja panākt 81:61.

Uzvarētāju sastāvā lielisku sniegumu demonstrēja itālis Nikolo Melli, kuram 26 punkti.

Jau vēstīts, ka pirms tam D apakšgrupas līderu divcīņā Spānijas klubs Malagas "Unicaja" izbraukumā ar 86:78 (17:20, 25:23, 19:22, 25:13) pieveica Krievijas līderi Maskavas CSKA.

Šo maču abas komandas aizvadīja līdzvērtīgi, taču izšķirošo pārsvaru "Unicaja" ieguva ceturtajā ceturtdaļā, kad no 61:65 spēja panākt 84:74.

"Unicaja" rindās ar lielisku sniegumu izcēlās divi basketbolisti - amerikānis Edvīns Džeksons iemeta 24 punktus, bet lietuvietis Mindaugs Kuzminsks izcēlās ar 22 punktiem. Savukārt CSKA sastāvā 17 punktus guva Korijs Higinss.

D apakšgrupas kopvērtējumā pirmo apli ar piecām uzvarām tikpat spēlēs noslēgusi "Unicaja", kam ar četriem panākumiem seko CSKA. "Brose Baskets" ir trīs uzvaras, kamēr pa vienam panākumam piecās spēlēs izcīnījušas Stambulas "Darussafaka" no Turcijas un Izraēlas klubs Telavivas "Maccabi FOX". Tikmēr Sasāri "Dinamo Banco di Sardegna" no Itālijas ir pieci zaudējumi tikpat mačos.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!