Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks pirmdien guva desmit punktus, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" tikt pie kārtējā panākuma Vācijas basketbola bundeslīgas spēlē.

"Brose Baskets" savās mājās ar 82:58 (20:7, 19:16, 23:16, 20:19) sagrāva Gīzenes "46ers" basketbolistus, revanšējoties tiem par zaudējumu viesos pirmā apļa cīņā oktobrī.

Latvietis šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un 35 sekundes, grozā raidot piecus no sešiem divpunktu metieniem, bet aizmetot garām vienīgo tālmetienu. Pērn par Latvijas labāko basketbolistu atzītais Strēlnieks arī izdarīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un pieļāva vienu kļūdu.

Uzvarētājiem pa 15 punktiem guva Luka Staigers un Eliass Heriss.

Bambergas klubs ar 23 panākumiem 25 mačos atrodas Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā, par četru uzvaru tiesu apsteidzot tuvāko konkurenti Minhenes "Bayern". Savukārt Gīzenes "46ers" ar 12 panākumiem 25 mačos ir devītajā vietā, cīnoties par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā Strēlnieks mača izskaņā guva uzvaru nesošo tālmetienu ULEB Eirolīgas spēlē, kurā "Brose Baskets" ar 72:71 pārspēja Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos".

Kā zināms, pagājušā gada jūnijā neilgi pēc Vācijas čempionu titula izcīnīšanas "Brose Baskets" pagarināja līgumu ar Strēlnieku. Vācijas čempionāta finālsērijā "Brose Baskets" ar 3-2 pieveica "Bayern".

Pašlaik 26 gadus vecais Strēlnieks iepriekšējā sezonā kopumā Vācijas čempionātā aizvadīja 44 spēles, kuru laikā izcēlās caurmērā ar 11,1 gūtu punktu un 2,6 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt Eiropas kausa izcīņā viņš nospēlēja 18 mačus, vidēji katrā no tiem iemetot 12,6 punktus un veicot 3,4 rezultatīvas piespēles.

Strēlnieks "Brose Baskets" sastāvu papildināja 2014.gada jūlijā, bet pirms tam viņš spēlējis Latvijā, Krievijā un Ukrainā.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Strēlnieks pārstāvēja Latvijas izlasi arī pagājušā gada septembrī notikušajā Eiropas čempionātā, kur bija astotais labākais piespēļu dalītājs turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!