Foto: F64
Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks pirmdien guva 20 punktus Vācijas basketbola bundeslīgas čempionāta spēlē, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" vienībai izbraukumā ar 93:86 (22:24, 26:24, 18:23, 27:15) uzveikt "Gottingen" spēlētājus.

Laukumā pavadījis 25 minūtes un 44 sekundes, Strēlnieks realizēja divus no trim izpildītajiem divpunktu metieniem trīs no pieciem tālmetieniem un piecus no astoņiem soda metieniem.

Tāpat Strēlnieks izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie 25 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija augstākais rādītājs komandā.

Tikmēr portāls "sportando.com" pirmdien ziņoja, ka kāds ULEB Eirolīgā spēlējošs klubs par 225 000 eiro piedāvājis izpirkt Strēlnieka līgumu, tomēr "Brose Baskets" komanda piedāvājumu noraidījusi. Bambergas vienība drīzumā sāks dalību Eiropas kausa otrajā etapā.

Šīs sezonas 14 Vācijas čempionāta spēlēs Bambergas klubs izcīnījis 11 uzvaras, kopvērtējumā saglabājot trešo vietu, bet tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī otrajā vietā esošajai Minhenes "Bayern" komandai, kas sezonas sākumā sacentās ULEB Eirolīgā.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās, kurā jau garantējusi vietu sacensību otrajā posmā.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!