Foto: F64

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien guva 17 punktus Vācijas čempionāta spēlē, palīdzot Bambergas "Brose" komandai savā laukumā ar 83:65 (28:18, 18:16, 21:16, 16:15) apspēlēt Baireitas komandu "medi".

Strēlnieks nospēlēja 28 minūtes un 53 sekundes, šajā laikā trāpot četrus no pieciem divpunktu raidījumiem, divus no četriem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat latviešu saspēles vadītājam duelī bija trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, četras kļūdas un divas piezīmes, kas dueli ļāva noslēgt ar 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tieši latvietis kļuva par komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Jau vēstīts, ka pagājušajā svētdienā Strēlnieks atgriezās laukumā pēc pusotru mēnesi ilgas traumas ārstēšanas, bet šīs nedēļas vidū notikušajā ULEB Eirolīgas noslēdzošās kārtas spēlē, kas "Brose" vienībai neko vairs neizšķīra, latvietis palika ārpus pieteikuma.

Tāpat uzvaru svētdien guva arī Ojāra Siliņa pārstāvētā Bonnas "Telekom Baskets" komanda, kas mājās ar 72:61 (12:19, 27:11, 17:19, 16:12) pārspēja Jēnas "Science City" basketbolistus.

Siliņš laukumā pavadīja 17 minūtes un 45 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus, realizējot vienīgo divpunktu raidījumu un vienīgo soda metienu, bet abi viņa trejači lidoja garām. Tāpat latvietim bija trīs atlēkušās bumbas un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Bonnas vienības rindās rezultatīvākais ar 20 punktiem bija amerikānis Džošua Mejo, kurš 2011./12. gada sezonu aizvadīja Latvijas komandā "Liepājas Lauvas".

Bundeslīgas kopvērtējuma līderpozīcijā ar 26 uzvarām 27 spēlēs ir Ulmas "Ratiopharm" komanda, kas sestdien piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon, ar 68:83 kapitulējot Minhenes "Bayern". "Brose" ar 25 uzvarām 28 mačos seko otrajā vietā, bet trešās vietas īpašnieces "Bayern" rēķinā ir 24 panākumi 27 dueļos. Šī trijotne jau nodrošinājušas iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

Savukārt "Telekom Baskets" ar 17 panākumiem 27 mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!