Foto: AFP/Scanpix

Vācijas bundeslīgas regulārā čempionāta uzvarētājas titulu svētdien izcīnīja latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose Baskets" vienība, kas izšķirošajā mačā sīvā cīņā ar 78:72 (23:22, 15:18, 22:18, 18:14) viesos pārspēja ULEB Eirolīgas otrā posma "Top 16" sacensību dalībnieci Berlīnes "Alba" vienību.

Pirmā spēles ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā un ceturksni ar punkta pārsvaru noslēdza Bambergas basketbolisti (23:22). Arī otrajā spēles nogrieznī nevienai no komandām neizdevās panākt vadību un pirmais puslaiks noslēdzās ar 40:38 par labu "Alba" komandai.

Divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām latvieša pārstāvētā komanda panāca jau septiņu punktu pārsvaru (57:50), taču mājinieki to ātri sadeldēja un 16 sekundes pirms ceturkšņa beigām izlīdzināja rezultātu (58:58). Kad ceturtās ceturtdaļas sestajā minūtē mača tablo vēstīja 64:61 par labu Bambergas komandai, tālmetienu realizēja Strēlnieks, kurš panāca jau sešu punktu pārsvaru (67:61). Savukārt trīs minūtes pirms pamatlaika beigām latviešu basketbolists realizēja divpunktu metienu, panākot sešu punktu pārsvaru (71:65). Tikmēr 16 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām Strēlnieks iemeta vienu no diviem soda metieniem un panāca 76:69.

Lai gan pēdējās mača sekundēs mājinieki mēģināja atgūt zaudēto, tomēr uzvaru ar 78:72 svinēja Bambergas vienība, kas tika kronēta par Vācijas čempioni.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, realizējot savu vienīgo divpunktu metienu, divus no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem.

Tāpat latviešu basketbolista rēķinā divas rezultatīvas piespēles, divas atlēkušās bumbas un viena personiskā piezīmes.

Līdz ar to par bundeslīgas čempionāta uzvarētājiem tika kronēti "Brose Baskets" basketbolisti, kuri 34 spēlēs izcīnīja 29 uzvaras, bet otro vietu ar 28 panākumiem ieņēma "Alba" vienība. Savukārt trešajā vietā sezonu ar 26 uzvarām 34 mačos noslēdza Minhenes "Bayern" basketbolisti.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlēja arī Eiropas kausa sacensībās, kur astotdaļfinālā divu spēļu summā ar 131:150 piekāpās Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomkotiv-Kubaņ".

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!