Foto: euroleague.net

Latviešu saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Grieķijas basketbola komanda Pirejas "Olympiakos" piektdien ULEB Eirolīgas mačā izbraukumā ar 61:58 (17:9, 16:16, 12:14, 16:19) uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 19 minūtes un divas sekundes, gūdams vienu punktu. Latvietis grozā raidīja savu vienīgo "sodiņu", kamēr abi viņa divpunktnieki un visi trīs tālmetieni lidoja grozam secen.

Tāpat Strēlnieka rēķinā viena atlēkusī bumba, trīs rezultatīvas piespēles, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un -2 efektivitātes punkti.

Lai arī Stambulas komanda spēli sāka ar 4:0, "Olympiakos" basketbolisti ātri vien pārņēma iniciatīvu un jau pirmās ceturtdaļas pēdējā minūtē ieguva desmit punktu pārsvaru (17:7). Diez ko tālāk viesi no Grieķijas gan neatrāvās, bet otrajā puslaikā cīņa jau ritēja punkts punktā. Vēl trīs minūtes līdz pamatlaika beigām "Anadolu Efes" bija vadībā ar 54:50, tomēr mača izskaņu veiksmīgāk aizvadīja "Olympiakos", kas ne tikai atkal pārņēma vadību, bet to arī nosargāja, tiekot pie uzvaras.

"Olympiakos" sastāvā rezultatīvākais šajā mačā ar 12 punktiem bija Vasilis Spanulis, kamēr "Anadolu Efes" rindās 17 punktus iemeta Simons Krunoslavs.

Tikmēr citā piektdienas ULEB Eirolīgas mačā divu Krievijas galvaspilsētas Maskavas klubu duelī CSKA savā laukumā ar 79:68 (23:16, 20:17, 14:22, 22:13) uzvarēja "Himki".

Uzvarētājiem 26 punktus šajā mačā iemeta Korijs Higinss, bet 18 punktus pievienoja Ņikita Kurbanovs. Savukārt "Himki" rindās kārtējo reizi rezultatīvs bija Aleksejs Šveds, kurš guva 16 punktus. Tiesa, viņš netrāpīja nevienu no sešiem izmestajiem trīspunktniekiem.

Pirms tam abas ULEB Eirolīgas līderes CSKA un "Olympiakos" trešdien tikās savā starpā, Pirejas vienībai gūstot uzvaru ar 88:86.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderēm CSKA un "Olympiakos" ir pa 11 panākumiem 14 dueļos, kamēr desmit uzvaras izcīnījusi Atēnu "Panathinaikos Superfoods". Tālāk seko Stambulas "Fenerbahce Doguš" un Kauņas "Žalgiris", kam ir pa deviņām uzvarām, bet astoņus panākumus iekrājušas Maskavas apgabala "Himki", Madrides "Real" un Telavivas "Maccabi FOX" vienības.

Aiz labāko astotnieka ar sešām uzvarām 13 spēlēs ir Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kamēr Bambergas "Brose" ir tikpat uzvaru 14 cīņās. Uzreiz aiz pirmā desmitnieka ar piecām uzvarām ir Malagas "Unicaja" un Belgradas "Crvena Zvezda mts", kam ar četriem panākumiem seko Barselonas "Lassa" un Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", bet pa trim uzvarām izcīnījušas Stambulas "Anadolu Efes" un "Valencia Basket" vienības.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!