Foto: AFP/Scanpix

Piekto uzvaru piecās Eiropas kausa turnīra basketbolā apakšgrupu sacensību spēlēs trešdien izcīnīja latvieša Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kas ar 93:60 (26:14, 25:9, 22:17, 20:10) savā laukumā pārspēja Horvātijas vienību Zagrebas "Cibona".

Saspēles vadītājs laukumā pavadīja tieši 21 minūti, kuru laikā guva 12 punktus, realizējot četrus no septiņiem tālmetieniem. Neprecīzs bija vienīgais latvieša divpunktu metiena mēģinājums.

Tāpat Strēlnieka kontā pa divām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm, kā arī divas kļūdas, viena pārtverta bumba un trīs piezīmes, kas deva deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais uzvarētāju komandā ar 15 punktiem bija Vasīlijs Zavorujevs.

Sanktpēterburgas klubs nodrošinājis pirmo vietu grupā un dalību sacensību nākamajā posmā.

G apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar pieciem panākumiem piecās spēlēs ieņem "Spartak", pa divām uzvarām četros mačos ir Vācijas komandai Ulmas "Ratiopharm" un Francijas vienībai Šolē "Cholet Basket", savukārt bez uzvarām piecās spēlēs cīnās "Cibona".

Savukārt Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" svarīgā C apakšgrupas spēlē Krievijas komanda Ļubercu "Triumf" savā laukumā ar 77:68 (25:11, 18:17, 12:18, 22:22) uzvarēja Francijas vienību Lemānas "Sarthe Basket", tādējādi palielinot Latvijas kluba iespējas sasniegt nākamo posmu.

Tagad pārliecinošā Eiropas kausa C grupas līderpozīcijā ar piecām uzvarām piecās spēlēs atrodas "Triumf", pie divām uzvarām tikušas "Sarthe Basket" un "VEF Rīga" vienības, bet Vācijas komandas "Artland Dragons" no Kvakenbrikas kontā viens panākums piecās cīņās.

Lai iekļūtu nākamajā kārtā, "VEF Rīga" nākamnedēļ izbraukumā ar jebkādu rezultātu jāuzvar "Sarthe Basket" vienība.

Citviet svarīgu panākumu svinēja Latvijas vīriešu izlases galvenā trenera Ainara Bagatska vadītais Ukrainas klubs Kijevas "Budiveļņik", kas ar 72:62 (18:15, 25:9, 15:18, 14:20) savā laukumā pārspēja Nimburkas CEZ vienību no Čehijas.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākais ar 28 punktiem bija amerikānis Malkolms Deleinijs.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām pirmo vietu ar trim uzvarām ieņem CEZ vienība, kurai ar tādu pašu uzvaru skaitu seko "Budiveļņik", bet pa divām uzvarām ir Izraēlas komandai Jeruzalemes "Hapoel" un Lietuvas klubam "Prienai".

Eiropas kausa pirmā posma spēles notiks līdz 12.decembrim.

Pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!