Foto: LETA
Latviešu basketbolistu Jāņa Strēlnieka un Ojāra Siliņa pārstāvētās komandas Vācijas un Itālijas čempionātos izcīnījušas uzvaras finālsēriju mačos.

Vācijas čempionāta fināla trešajā spēlē Strēlnieka pārstāvētā Bambergas "Brose Baskets" ar rezultātu 91:79 uzvarēja Minhenes "Bayern", sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-1.

Strēlnieks nospēlētajās 26 minūtēs guva 16 punktus, trāpot divus no pieciem divpunktu metieniem, četrus no sešiem tālmetieniem, bet nerealizējot vienīgo soda metienu. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja divas piespēles un pārtvēra vienu bumbu.

Nākamajā mačā "Brose Baskets" var nodrošināt sev čempionu titulu.

Savukārt Itālijas basketbola čempionāta finālsērijas pirmajā spēlē svētdien uzvaru izcīnīja latviešu basketbolisti Ojāra Siliņa pārstāvētā Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" komanda, kas savā laukumā ar 82:63 uzvarēja Sasāri "Dinamo".

Siliņš šajā mačā nospēlēja 34 minūtes, kuru laikā guva desmit punktus, realizējot abus divpunktu metienus, kā arī divus no sešiem tālmetieniem. Viņa kontā arī piecas rezultatīvas piespēles, četras atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas un trīs bloķēti metieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!