Pie uzvarām pirmajās FIBA Eirolīgas turnīra basketbolā astotdaļfināla spēlēs otrdien tika trīs klubi, kuros spēlē Latvijas basketbolistes.

Ar visproduktīvāko sniegumu izcēlās Zane Tamane, bet viņas un Elīnas Babkinas pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce" ar 83:71 (28:14, 18:17, 16:21, 21:19) savā laukumā uzvarēja Francijas vienību Monpeljē "Lattes".

Tamane laukumā pavadīja 36 minūtes, kuru laikā guva 15 punktus, kļūstot pat komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju mačā. Latviete realizēja septiņus no desmit divpunktu metieniem un vienīgo soda metiena mēģinājumu. Vēl Tamanes kontā deviņas atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā, trīs rezultatīvas piespēles un četras pieļautas kļūdas.

Savukārt Babkina laukumā pavadīto 12 minūšu laikā tika pie trim punktiem, realizējot vienīgo divpunktu metienu un vienu no diviem soda metieniem. Babkina cīņas gaitā veica vienu rezultatīvu piespēli un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Uzvaru otrdien svinēja arī Aijas Brumermanes pārstāvētais Itālijas klubs Skio "Famila Wuber", kas ar 67:59 (14:12, 23:12, 14:20, 16:15) izbraukumā pārspēja Salamankas "Perfumerias Avenida" basketbolistes no Spānijas.

Brumermane laukumā pavadīja tikai vienu minūti, statistikā atzīmējoties ar vienu piezīmi.

Pie panākuma tika arī savainotās Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas ar 61:55 (20:10, 11:16, 11:15, 19:14) savā laukumā apspēlēja Slovākijas komandu Košices "Good Angels".

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 gūtajiem punktiem bija Sjū Bērda.

Kā ziņots, Jēkabsone-Žogota pagājušajā mēnesī spēles laikā pārrāva kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites un šosezon viņa vairs nevarēs doties laukumā.

Citā mačā ar zaudējumu nācās samierināties latvietei Ievai Kubliņai, kuras pārstāvētā Francijas čempionvienība "Bourges Basket" ar 59:65 (13:17, 19:8, 14:17, 13:23) izbraukumā piekāpās Spānijas klubam "Rivas Ecopolis".

Kubliņa nospēlēto 15 minūšu laikā guva divus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem.Vēl Kubliņas kontā divas atlēkušās bumbas un viena piezīme.

Astotdaļfinālā cīņa rīt līdz divām uzvarām. Sēriju otrās spēles tiks aizvadītas piektdien.

Astotdaļfināla sēriju uzvarētājas un "Final 8" turnīra rīkotājas Stambulas "Galatasaray Medical Park" no Turcijas no 2012.gada 28.marta līdz 1.aprīlim četru dienu turnīrā izspēlēs ceturtdaļfinālus, pusfinālus un finālmačus, noskaidrojot jaunās FIBA Eirolīgas čempiones.

Šosezon FIBA Eirolīgas turnīru uzsāka 23 komandas, kas bija izkārtotas trijās apakšgrupās. Pēc divu apļu turnīra aizvadīšanas 15 labākās vienības, tostarp arī finālastoņnieka jeb "Final 8" turnīra saimnieces, iekļuva izslēgšanas spēlēs.

Apakšgrupu turnīru nepārvarēja Aijas Putniņas pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Viči-Aistes".

FIBA Eirolīgas turnīrā šosezon nepiedalās iepriekšējo divu sezonu Latvijas čempionvienība "TTT Rīga", kas turnīrā startēja četras sezonas pēc kārtas, bet ne reizi nespēja pārvarēt apakšgrupu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!