Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola izlases centra spēlētāja Zane Tamane guvisi pleca savainojumu, no kura arī būšot atkarīga sportistes varēšana pārstāvēt valstsvienību, vēsta Latvijas Basketbola savienības oficiālā mājaslapa internetā.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Aigars Nerips sazinājies ar centra spēlētāju Zani Tamani, kuras līgums ar Fīnikas "Mercury" lauzts pēc diviem Sieviešu Nacionālās basketbola asiciācijas (WNBA) nospēlētajiem mačiem.

"Zane svētdien vakarā atgriezās Rīgā no Amerikas. Viņas karjeru WNBA ietekmējusi pleca trauma, kas gūta treniņometnes sākumā. Precīzas informācijas par diagnozi trūkst, tāpēc vienojāmies, ka otrdien tiks veikti nepieciešamie izmeklējumi. Ja savainojums būs nopietns, palīdzēsim Zanei atgūt veselību," teica Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips. "Ja vaina būs izārstējama ātri, nodrošināsim visas nepieciešamās procedūras, un gaidīsim viņu komandā nākamnedēļ, kad atgriezīsimies no pārbaudes spēlēm Ungārijā ar Slovākijas izlasi un mājiniecēm. Zane piekrita tādai darba kārtībai."

Otrdien tiks veiktas nepieciešamās pārbaudes arī Aijai Brumermanei, kura svētdien, iesildoties pirms pārbaudes spēles ar Lietuvas izlasi, savainoja kājas muskuli.

Kā ziņots, no 12.jūnija līdz 11.jūlijam Latvijas komanda ar Itālijas, Grieķijas, Somijas un Luksemburgas izlasēm cīnīsies par divām ceļazīmēm uz 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru, kas notiks Francijā.

Finālturnīrā, kurā startēs 16 komandas, automātiski iekļuvušas Krievijas, Turcijas, Čehijas, Horvātijas un Lielbritānijas izlases, kā arī Francija, kas ir sacensību mājiniece.

25 atlikušās komandas sadalītas piecās grupās pa piecām vienībām katrā. Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas.

Finālturnīrs 2013.gada jūnijā notiks Francijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!