Foto: DELFI

Pateicoties uzvarai izbraukumā, Igaunijas komanda TU/"Rock" otrdien kļuva par pirmo "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla dalībnieci.

Igaunijas čempionāta kopvērtējuma līdere BBL ceturtdaļfināla atbildes spēlē ar rezultātu 92:78 (22:18, 27:20, 19:17, 24:23) apspēlēja Lietuvas vienību Ķēdaiņu "Nevežis". Pirmajā mačā Tartu komanda mājās bija zaudējusi ar diviem punktiem un līdz ar to summā triumfēja ar 178:166.

Atbildes spēlē jau pirmajā ceturtdaļā visiem 11 punktus iemeta Dominiks Milka, bet otrajā ceturtdaļā Tartu basketbolisti veica 11 punktu izrāvienu un otrajā spēles daļā noturēja panākumu, kaut vēl trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Nevežis" summā zaudēja vien ar sešiem punktiem.

Milka maču noslēdza ar 26 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, kamēr 18 punktus pievienoja soms Janeri Jēsārs.

Tikmēr "Nevežis" rindās 25 punktus sameta Vaidots Volkus.

Pusfinālā TU/"Rock" sacentīsies ar Latvijas komandu "Liepāja"/"Triobet" vai Lietuvas klubu Pasvāles "Pieno žvaigždes". Šo komandu pirmajā duelī liepājnieki savu skatītāju priekšā ar zaudēja ar 80:89.

Vēl pirmajos ceturtdaļfināla mačos Latvijas komanda "Barons kvartāls" ar rezultātu 81:100 piekāpās astoņkārtējai un arī pašreizējai Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo", kamēr Latvijas čempionvienība "Valmiera"/ORDO viesos ar 71:102 kapitulēja Prieņu-Birštona "Vytautas" komandai no Lietuvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!