Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēlēs otro kārtu pirmdien sasniedza Oklahomasitijas "Thunder" basketbolisti, kuriem turpinājumā būs jāspēkojas ar Sanantonio "Spurs".

"Thunder" pirmdien ar rezultātu 118:104 savā laukumā pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām svinot panākumu ar 4-1.

Jau no spēles pirmajām minūtēm "Thunder" basketbolisti bija vadībā šajā mača, taču "Mavericks" neļāva pretiniekiem atrauties pārāk tālu. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts kļuva 98:101, tomēr mača galotnē "Thunder" ar saviem līderiem Raselu Vestbruku un Kevinu Durantu priekšgalā darbojās ļoti veiksmīgi, nodrošinot savai komandai vietu nākamajā kārtā.

Vestbruks maču noslēdza ar 36 punktiem, 12 atlēkušajām bumbām un deviņām piespēlēm, bet Durants guva 33 punktus. "Mavericks" sezonas noslēdzošajā spēlē Dirks Novickis guva 24 punktus, bet 16 punkti Dvaita Povela kontā.

Tikmēr citās sērijās rezultāts pirmdien tika izlīdzināts. Šarlotes "Hornets" savā laukumā ar rezultātu 89:85 pieveica Maiami "Heat", panākot rezultātu sērijā 2-2.

Mača pēdējās minūtēs "Hornets" komandai bija viena metiena pārsvars, tomēr "Heat" svarīgākajos brīžos savas iespējas nespēja realizēt. "Hornets" basketbolisti tikmēr nospēlēja veiksmīgi un turpinās cīņa par otro kārtu.

Uzvarētājiem 34 punktus guva Kemba Volkers, bet 21 punkts Džeremija Lina kontā. "Heat" komandā 16 punktus guva Džo Džonsons, 15 punktu Luola Denga kontā, bet pa 12 punktiem sameta Dveins Veids un Gorans Dragičs.

Vēl vienā spēlē Portlendas "Trail Blazers" ar 98:84 pieveica Losandželosas "Clippers", arī sērijā panākot 2-2.

Portlendas komandā 30 punktus guva Els Faruks Aminu, kura kontā arī 10 atlēkušās bumbas, bet 20 punktus guva Kriss Džeimss Makolums. "Clippers" rindās pa 17 punktiem sameta Bleiks Grifins un Džefs Grīns.

Šajā mačā "Clippers" komandā nopietnu traumu guva tās līderis Kriss Pols, kurš lauza roku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!