Foto: F64

'Aldaris' Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā čempionātā sestdien tiek aizvadītas četras spēles.

Pirmie divi mači tiks aizvadīti pulksten 17:00. 

"Saldus" šajā laikā savā laukumā uzņems Latvijas čempioni "Ventspili".

Iepriekš šajā sezonā oktobrī "Saldus" un "Ventspils" tikās Kurzemē, kad mājinieki bija pārāki ar 87:55.

Šajā laikā pulksten 17:00 "Jūrmala"/"Fēnikss" savu skatītāju priekšā sāks dueli pret "Liepāja"/"Triobet" komandu.

Abas vienības šosezon savā starpā tikušās trīs reizes, divos gadījumos uzvaru izcīnot Liepājas komandai.

Vēl vienā šodienas duelī pulksten 18:00 "Jēkabpils" savā laukumā spēkosies ar "Barons"/LDz klubu.

Iepriekšējā šo abu komandu cīņā februārī veiksmīgāki bija "Jēkabpils" basketbolisti, kuri viesos ar 85:63 pieveica "Barons"/LDz sportistus. Tiesa, pirms tam divās spēlēs pret "Barons"/LDz vienību Jēkabpils komandas basketbolisti piedzīvoja zaudējumu.

Mačs starp "Latvijas Universitātes" (LU) un "Valmieras" komandām norisināsies Vidzemes Olimpiskajā centrā un sāksies pulksten 18:30.

Pēdējā savstarpējā spēle šīm komandām notika janvārī Rīgā, kurā ar 75:66 uzvaru svinēja studenti. Kopumā šosezon klubi tikušies trīs reizes, divos gadījumos uzvaru izcīnot LU vienībai.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kam ir 12 uzvaras 14 spēlēs, otrajā vietā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir "VEF Rīga" komanda, kurai ar 20 panākumiem 26 mačos seko "Liepāja"/"Triobet". Lai liepājnieki gūtu otro vietu regulārajā sezonā un izvairītos no sacenšanās ceturtdaļfinālā, atlikušajos sešos mačos viņi vairs nevar zaudēt vairāk par vienu reizi.

"Jūrmala"/"Fēnikss" ar 17 uzvarām 28 cīņās joprojām ir ceturtā, piektajā vietā ar 15 uzvarām 27 spēlēs atrodas "Jēkabpils", bet "Barons"/LDz ieņem sesto pozīciju ar 14 uzvarām 26 spēlēs.

"Jelgava" ar 11 uzvarām 26 mačos atrodama septītajā vietā, joprojām apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir desmit panākumi 27 spēlēs. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi septiņas un piecas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā tā arī neiesaistīsies, jo komandai netika atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!