Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ziņojums par strīdīgām situācijām liecina, ka sestdien notikušajā spēlē starp Ņujorkas "Knicks" un Detroitas "Pistons" nozīmīgā brīdī tiesneši pieļāvuši kļūmi, nefiksējot pārkāpumu pret Kristapu Porziņģi.

39,5 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad "Knicks" zaudēja ar 104:107, Porziņģis pagriezienā apspēlēja Andrē Dramondu un izdarīja metienu, kuru, pēc tiesnešu uzskatiem, tīri no muguras nobloķēja Dramonds. Tomēr NBA spēļu pēdējo divu minūšu detalizētā analīze liecina, ka soģiem bijis jāfiksē pārkāpums pret latvieti un jāpiešķir divi soda metieni.

NBA ziņojums gan nekādi neietekmē spēles iznākumu. Pēc strīdīgās epizodes "Knicks" nesaasināja cīņu par uzvaru un piekāpās ar 107:111.

"Šodien laukumā pāris reižu pret mani tika pārkāpti noteikumi, taču tiesneši sodus nefiksēja," pēc mača Porziņģa teikto citē laikraksts "The New York Post". Liepājnieks neslēpa, ka strīdīgajā epizodē Dramondam bijis jāsaņem sods. "Jutu, ka pret mani pārkāpa noteikumus."

Porziņģis šajā spēlē 33 punktus un bija rezultatīvākais savā komandā. Tāpat viņa kontā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un trīs piezīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!