Foto: F64

Latvijas basketbolists Jānis Timma sestdien ar 15 punktiem palīdzēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandai viesos VTB Vienotās līgas mačā atspēlēties un sīvā cīņā uzveikt Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" vienību, kas tikai pirmdien šķīrās no cita Latvijas spēlētāja Kaspara Bērziņa.

"Zeņit" svinēja panākumu ar rezultātu 83:80 (19:25, 28:18, 12:22, 24:15), turnīrā izcīnot 12.uzvaru pēc kārtas.

Sanktpēterburgas klubs pēc puslaika bija vadībā ar 47:43, taču trešajā ceturtdaļā vienubrīd zaudēja ar desmit punktiem (53:63). Tomēr pēdējo spēles nogriezni "Zeņit" sāka ar desmit punktu izrāvienu, pārņemot iniciatīvu un beigās nelielu pārsvaru nosargājot.

Timma spēlēja 32 minūtes un 45 sekundes, trāpot trīs no pieciem divpunktu metieniem un trīs no astoņiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas zem groziem, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes, kas viņam deva 12 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Sergejs Karasjovs, bet Stefans Markovičs pievienoja 17 punktus. Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" komandā Jans Vugiuks guva 16 punktus.

Abas vienības mēneša sākumā tikās arī ULEB Eiropas kausa ceturtdaļfinālā, kurā sērijā līdz divām uzvarām panākumu ar 2-0 svinēja "Lokomotiv-Kubaņ", kuras rindās tobrīd vēl bija Bērziņš. Krasnodaras komanda pēc tam ULEB Eiropas kausā cieta neveiksmi pusfinālā, ar 0-2 atzīstot Malagas "Unicaja" pārākumu, bet pirmdien komanda paziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās lauž līgumu ar Bērziņu.

Vienotās līgas kopvērtējumā vadībā ar 18 uzvarām 20 spēlēs ir Maskavas CSKA, kamēr Sanktpēterburgas "Zeņit" tagad ir 18 panākumi 21 mačā. Tālāk ar 16 panākumiem 19 spēlēs seko Maskavas apgabala "Himki", bet 13 uzvaras 18 mačos ir Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kurai ar 12 panākumiem 20 mačos seko Kazaņas "Unics".

"VEF Rīga" ar deviņām uzvarām 18 spēlēs ir sestajā pozīcijā, bet latviešu speciālistu Artūra Štālberga un Edmunda Valeiko vadītā "Ņižņij Novgorod" ar sešiem panākumiem 20 mačos ir desmitajā vietā.

"VEF Rīga" klubs Vienotās līgas sacensībās piedalās jau astoto sezonu pēc kārtas.

Šajā Vienotās līgas sezonā startē 13 komandas, ieskaitot arī jaunpienācēju Permas "Parma". Savukārt starpsezonā no dalības turnīrā nolēma atteikties Čehijas klubs Nimburkas ČEZ, Loimā "Nilan Bisons" no Somijas un Gruzijas vienība Tbilisi "Vita".

Zīmīgi, ka tikai pirmajās divās sezonās Vienotajā līgā bija mazāks dalībnieču skaits - astoņas un 12 komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!