Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolists Jānis Timma ar 15 gūtiem punktiem svētdien sekmēja Sanktpēterburgas "Zeņit" komandas uzvaru VTB Vienotās līgas spēlē, kurā cits Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš nepiedalījās.

"Zeņit" savā laukumā ar 81:64 (21:13, 15:19, 27:13, 18:19) pārliecinoši uzvarēja Krasnojarskas "Jeņisej", pārtraucot divu zaudējumu sēriju turnīrā.

Kā zināms, piektdien "Ņižņij Novgorod" vienība, kuru trenē Ainars Bagatskis, Artūrs Štālbergs un Oskars Ernšteins, paziņoja, ka Kaspars Bērziņš pārceļas uz Sanktpēterburgas "Zeņit", abām komandām vienojoties par pāreju. Taču vēlāk informācija, kas liecināja par Bērziņa pāreju, no "Ņižņij Novgorod" mājaslapas tika dzēsta. Arī "Ņižņij Novgorod" svētdien aizvadīja spēli, taču Bērziņš nebija arī viņu sastāvā.

Timma svētdien spēlēja 15 minūtes un 32 sekundes, trāpīja četrus no četriem divpunktu metieniem un vienu no diviem tālmetieniem, kā arī realizēja četrus no četriem soda metieniem. Viņš arī izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu.

Latvijas basketbolists bija otrs rezultatīvākais "Zeņit" rindās, jo 21 punktu guva Raiens Tūlsons. Krasnojarskas komandā 18 punktus sameta Deivids Kenedijs.

"Zeņit" izcīnīja devīto uzvaru 12 mačos, kas komandu ierindo ceturtajā vietā turnīra tabulā.

Savukārt "Ņižņij Novgorod" svētdien viesos ar 79:101 (25:34, 26:21, 17:25, 11:21) zaudēja Kazahstānas klubam "Astana", kuru trenē Latvijā labi pazīstamais lietuviešu speciālists Ramūns Butauts. Bagatska trenētā Ņižņijnovgorodas komanda cieta astoto zaudējumu 15 mačos un ieņem astoto vietu.

Jau ziņots, ka svētdien zaudējumu cieta arī Latvijas čempionvienība "VEF Rīga", kas viesos ar 72:82 (19:26, 24:16, 14:24, 15:16) zaudēja spēcīgajam Krievijas klubam Kazaņas "Unics".

"VEF Rīga" sastāvā 21 punktu iemeta Fransisko Kruss, kuram arī 11 rezultatīvas piespēles, kamēr 12 punktus un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja Mārtiņš Meiers. Savukārt 11 punktus guva Jānis Bērziņš.

Savukārt "Unics" labā 27 punktus guva Kīts Lengfords.

VTB Vienotās līgas turnīra tabulā "VEF Rīga" ar četrām uzvarām 15 mačos ir pirmspēdējā - 15.pozīcijā, bet "Unics" komandai 13 uzvaras dod otro pozīciju, atpaliekot vienīgi no Eiropas granda Maskavas CSKA, kas ticis pie 15 panākumiem 16 mačos.

Arī šosezon VTB Vienotajā līgā sacenšas 16 komandas, kas bez dalījuma apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!