Foto: F64

Viens no Latvijas vīriešu basketbola izlases līderiem Jānis Timma, kurš šajā sezonā pārstāv Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību Vitorijas "Baskonia", iekļuvis labāko ULEB Eirolīgas spēlētāju divdesmitniekā prestižā portāla "Sportando" versijā.

Pirms jaunās ULEB Eirolīgas sezonas "Sportando" veic apkopojumu par 100 labākajiem šī turnīra spēlētājiem. Sezona sāksies ceturtdien, bet trešdien tiks publicēts labākais desmitnieks.

Savukārt otrdien tika publiskotas vietas no 11. līdz 20., un kā 14.labākais basketbolists "Sportando" versijā jaunajā ULEB Eirolīgas sezonā ir tieši Timma. Viņš šonedēļ debitēs prestižākajā Eiropas klubu turnīrā.

Latvijas basketbolists ir priekšā tādiem zināmiem spēlētājiem kā Entonijam Rendolfam, Džidži Datomem, Antem Tomičam un Eiropā sevi apliecinājušiem talantiem.

"Timma varētu būt šīs vasaras iespaidīgākais "Baskonia" jaunieguvums. Nav nekā tāda, ko viņš laukumā nevarētu paveikt: Timmam ir nepieciešamie fiziski parametri, lai noslēgtu uzbrukumus pie groza un cīnītos par atlēkušajām bumbām, turklāt viņš rada iespējas arī saviem komandas biedriem," latviešu basketbolista varējumu komentē "Sportando".

Iepriekšējos divus gadus 25 gadus vecais Timma pārstāvēja Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zeņit". Aizvadītajā sezonā viņš bija komandas kapteinis, bet VTB Vienotajā līgā aizvadīja 28 spēles, kurās vidēji guva 12,6 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas. Savukārt ULEB Eiropas kausa izcīņā latvietis 13 spēlēs vidēji guva 16,2 punktus un izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas.

Tāpat Timma bija viens no produktīvākajiem basketbolistiem šī gada Eiropas čempionātā, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt augsto piekto vietu.

Vēl "Sportando" apkopotajā labāko basketbolistu sarakstā 35.vietā ierindojās Latvijas izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks, kurš jaunajā sezonā pārstāv Grieķijas grandu Pireju "Olympiacos".

"Strēlnieks ir viens no uzticamākajiem saspēles vadītājiem ULEB Eirolīgā, bet "Olympiacos" starta pieciniekā viņš dosies ar Vasili Spanuli. Latvietis noteikti ir Pireju kluba šīs starpsezonas nozīmīgākais ieguvums," norāda "Sportando".

Vēl jaunajā sezonā no Latvijas izlases basketbolistiem ULEB Eirolīgā spēlēs Dairis Bertāns (Milānas "EA7 Emporio Armani"), kurš "Sportando" veidotajā sarakstā gan nav iekļuvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!