Latvijas basketbolists Jānis Timma aizvada savu pirmo sezonu Spānijas klubā Vitorijas "Baskonia", kur viņš spēlē Eiropas spēcīgākajos čempionātos – Spānijas čempionātā (ACB) un ULEB Eirolīgā. Sarunā ar portālu "Delfi" Timma neslēpa, ka tik smags spēļu grafiks viņa karjerā vēl nav bijis.

ULEB Eirolīgas sezonu "Baskonia" sāka ar zaudējumiem pirmajās četrās spēles, bet ACB līgā pirmajās četrās spēlēs tika gūta viena uzvara. 25. oktobrī no komandas galvenā trenera amata atkāpās Pablo Pridžioni, bet viņa vietu ieņēma Pedro Martiness. Komandas sniegums uzlabojās un sāka krāties arī uzvaras.

"Varētu teikt, ka komandai pēc lēnīgā sezonas sākuma izdevies atrast ritmu. Esam sākuši spēlēt kā komanda gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Cerams, ka izdosies saglabāt šo ritmu un viss ies uz augšu," sarunā ar portālu "Delfi" teica Timma. "Trenera maiņa mūs vairāk sapurināja. Kaut kādā ziņā tas pacēla komandu. Cepuri nost trenerim, jo viņš dara labu darbu un salika spēlētājus pa vietām."

Timmas spēles laiks sezonas pirmajā pusē ir pietiekami liels, un Eirolīgā viņš laukumā vidēji pavada 24 minūtes, bet ACB līgā – nepilnas 25 minūtes. Lai arī uzbrukumā latvietim līdz šim nav veicies tik labi (5,8 punkti Eirolīgā, 10,1 punkts – ACB), tomēr viņa sniegums aizsardzībā bijis stabils.

"Sākumā spēlēju daudz, bet netiku pie savām situācijām. Man komandā vēl jāiejūtas un jāsaspēlējas ar pārējiem. Pamazām tā līkne iet uz augšu," stāstīja Timma. "Mēs esam jauna komanda, tikai trīs vai četri spēlētāji palikuši no pagājušās sezonas, bet pārējie spēlētāji tikko pievienojušies. Tagad mainījās treneris, un atkal viss sākas no jauna. Ar laiku iejutīšos. Protams, ka šobrīd uzbrukumā nav tas, ko vēlētos, bet, kamēr komanda vinnē, viss ir kārtībā. Ceru ar laiku būs labāk."

Let's raise a toast to the Block of Round 8 with @efes 🍻: Janis Timma soars for a big block!! pic.twitter.com/M7eDTuieiE

— EuroLeague (@EuroLeague) November 20, 2017

Aizvadītajā nedēļas nogalē Timma sasniedza savu karjeras rezultativitātes rekordu Spānijas čempionātā, sametot 17 punktus. Tas apliecina, ka viņš sāk sajust spēles garšu arī uzbrukumā.

Uzbrucēju debijas sezonā Eirolīgā pārsteidza smagais spēļu grafiks, jo praktiski neatliek brīvā laika. Lai arī viņš pērn ar Sanktpēterburgas "Zeņit" spēlēja ULEB Eiropas kausā, tomēr Eirolīga esot pavisam cita specifika.

"Vienīgais, ko es izjūtu ir nenormāli grūtais grafiks. Pēc Eirolīgas izbraukuma spēles lidojam mājās, uzreiz nākamajā dienā ir treniņš, tad atkal spēles. Apvienot Eirolīgas un ACB līgas grafikus ir ļoti sarežģīti. Tās ir lielākās pārmaiņas, ja salīdzina ar spēlēšanu Krievijā," turpināja Timma. "Neesmu mājās bijis ilgāk par četrām dienām pēc kārtas. Vitorijā dzīvokli biju atradis, kad braucu parakstīt līgumu, lai man nevajadzētu pēdējā brīdī pēc izlases meklēt. Cerams, ka nopelnīsim beidzot pirmo brīvdienu. Man šķiet, ka vairāk sanāk dzīvot ar komandas biedriem nekā ar sievu."

"Baskonia" komandas sastāvā spēlē vēl viens latvietis Rinalds Mālmanis, kurš šosezon līdz šim ir bijis pozitīvs pārsteigums. Timma neliedz padomu savam jaunajam tautietim.

"Rinaldam palīdzu, cik vien varu. Viņam cepuri nost, viņš ir pelnījis minūtes laukumā. Cilvēks cenšas, dara un trenējas. Viņam ir atdeve, tā kā viss kārtībā," uzsvēra Latvijas izlases spēlētājs, kurš gan nevarēs palīdzēt valstsvienībai Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs sezonas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!