Foto: LETA

Latvietis Jānis Timma sestdien sākumsastāvā uzsāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Orlando Vasaras līgas spēli, tomēr palika bez punktiem.

Aizvadītajā cīņā Timmas pārstāvētā Memfisas "Grizzlies" komanda ar rezultātu 84:63 (17:19, 33:16, 16:15, 18:13) pārspēja Oklahomasitijas "Thunder" basketbolistus.

Timma nospēlēja 10 minūtes un 47 sekundes, kuru laikā grozam garām aizmeta divus divpunktu metienus un divus tālmetienus. Tāpat latvietis izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja divas piezīmes, bet laikā kamēr Timma atradās laukumā "Thunder" iemeta par desmit punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši sliktākais rādītājs vienībā.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 punktiem bija Džordans Edamss, kuru šī gada NBA draftā "Grizzlies" izvēlējās ar 22 numuru.
Kā ziņots, pirms tam vēl vienā mačā sestdien Dairis Bertāns guva 11 punktus, palīdzot Bostonas "Celtics" komandai ar 85:77 (20:21, 15:17, 23:16, 27:23) uzvarēt Maiami klubu "Heat".

Bertāns laukumā pavadīja 16 minūtes un 59 sekundes, realizējot abus divpunktu metienus, divus no trim tālmetieniem un vienīgo soda metienu. Latvietis kļuva par savas komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju.
Tāpat Bertāns iekrāja trīs atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, vienu kļūdu un vienu piezīmi.
Nākamajās spēlēs "Grizzlies" svētdien sacentīsies ar Detroitas "Pistons", bet "Celtics" dienu vēlāk spēkosies ar Indiānas "Pacers".

Pat ja Bertānam neizdosies iekļūt Bostonas komandas sastāvā, viņš nenoliedz iespēju, ka varētu neatgriezties Spānijas klubā "Bilbao Basket", kur pavadīja aizvadīto sezonu, jo vienību vairakkārt mocījušas finansiālas nedienas.

Savukārt Timma pēc tam, kad "Grizzlies" viņu pērnā gada NBA draftā izvēlējās ar kopējo 60.numuru, Vasaras līgā sacenšas otro reizi pēc kārtas. Viņu pašlaik saista līgums ar Latvijas čempionvienību "Ventspils".

Uz iekļūšanu NBA šovasar cer arī Kaspars Bērziņš, kurš gan to nedara ar Vasaras līgas palīdzību, bet gan individuāliem treniņiem šīs līgas klubu paspārnē.

Visi trīs basketbolisti līdz jūlija beigām tiek gaidīti Latvijas izlases nometnē, kur norisinās gatavošanās 2015.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!