Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Jānis Timma šovasar esot saņēmis piedāvājumu no Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Orlando "Magic", tomēr viņš to noraidījis, jo tā nosacījumi nav bijuši viņam interesanti. To basketbolists pastāstīja intervijā televīzijas kanāla "360 TV" raidījumā "Hattrick".

Jau vēstīts, ka aizvadītajā vasarā Timma no Spānijas kluba Vitorijas "Baskonia" pārcēlās uz Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos", kur spēlē arī viņa tautietis Jānis Strēlnieks. No NBA klubiem tiesības uz Timmu pieder "Magic", un kluba vadība piedāvāja spēlētājam cīnīties par vietu sastāvā, taču latvietis vēlējies zināt, ka komanda ar viņu rēķinās un dos stabilas spēles minūtes.

"Tas, kas tika piedāvāts šajā vasarā, mani gluži neapmierināja. Ja es eju uz turieni, es gribu spēlēt. Piedāvāja nekonkrēti. Pateica: Tu tiec divpadsmitniekā trīspadsmitniekā, tad tev jācīnās vēl par tām vietām. Tad es teicu, ka visdrīzāk uz Vasaras līgu es nebraukšu un ka es paliekšu Latvijā. Pēc tam es pievienojos "Olympiakos"," stāstīja Timma.

Timma pauda pārliecību, ka, ja sevi lieliski pierādīs vienā no spēcīgākajiem Eirolīgas klubiem, tad pastāv reāla iespēja pārcelties uz NBA. Basketbolists nav atmetis sapni par spēlēšanu NBA.

Timma pagājušajā sezonā "Baskonia" sastāvā iekļuva ULEB Eirolīgas "play off" un Spānijas čempionāta finālā. ULEB Eirolīgā viņš vidēji spēlē guva 7,6 punktus un izcīnīja 2,4 atlēkušās bumbas, bet Spānijas čempionātā vidēji spēlē guva 7,8 punktus un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!