Latvijas basketbolists Jānis Timma ceturtdien guva sešus punktus, bet viņa un Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Baskonia" cieta neveiksmi ULEB Eirolīgas 22.kārtas spēlē, kamēr citā mačā pirmo reizi šī turnīra ietvaros sākumsastāvā laukumā gāja Rodions Kurucs, kurš pārstāv spāņu klubu Barselonas "Lassa".

"Baskonia" viesos ar rezultātu 76:80 (22:21, 18:25, 13:21, 23:13) atzina kopvērtējuma augšgalā esošās Atēnu "Panathinaikos Superfoods" pārākumu, Vitorijas komandai pārtrūkstot divu uzvaru sērijai turnīrā.

Pirms pēdējās ceturtdaļas "Baskonia", kas cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs, zaudēja ar 53:67, bet vēl nepilnas trīs minūtes pirms beigām bija iedzinējos ar 68:80. Tomēr tad 78 sekunžu laikā viesi iemeta astoņus punktus pēc kārtas, atgriežot intrigu, taču pēdējā minūtē punkti vairs netika gūti.

Timma spēlēja 19 minūtes un 23 sekundes, trāpot visus trīs divpunktu metienus, bet aizmetot garām trīs trejačus. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, kas viņam deva septiņus efektivitātes punktus.

Savukārt Mālmanis, kurš šonedēļ pirmo reizi tika iekļauts Latvijas nacionālās izlases kandidātu sarakstā, pretendējot uz vietu komandā februārī gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēs pret Ukrainu un Turciju, ceturtdien nospēlēja 11 minūtes un 19 sekundes, punktus negūstot.

Latvietis pa grozu nemeta, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja trīs piezīmes, kas deva negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -1.

"Baskonia" komandā rezultatīvākie bija Tornike Šengelija un Rodrigs Bobuā, kamēr "Panathinaikos Superfoods" rindās pa 15 punktiem sameta Džeimss Gists un Kenijs Gabriels.

Vitorijas komanda, ņemot vērā arī Spānijas čempionāta mačus, bija uzvarējuši iepriekšējās piecās cīņās.

Tikmēr citā mačā Kuruca pārstāvētā "Lassa" viesos ar rezultātu 82:94 (23:22, 15:24, 23:19, 21:29) zaudēja Izraēlas komandas Telavivas "Maccabi Fox".

Kurucs pirmo reizi šosezon piedalījās ULEB Eirolīgas spēlē, kā arī pirmo reizi karjerā šajā turnīrā laukumā devās sākumsastāvā, nospēlējot astoņas minūtes un 18 sekundes, kas viņam ir karjeras rekords. Latvietis punktus gan neguva, jo pa grozu nemeta, izcīnot divas atlēkušās bumbas, pārtverot vienu piespēli un nopelnot vienu piezīmi, kas viņam deva divus efektivitātes punktus.

Centra basketbolistam šī bija otrā ULEB Eirolīgas spēle karjerā, debiju piedzīvojot pagājušajā sezonā, kad 24.martā spēlē pret Belgradas "Crvena Zvezda mts" nospēlēja trīs minūtes.

"Lassa" komandā 18 punktus sameta Tomā Ertels, bet uzvarētājiem ar 18 punktiem izcēlās Pjērs Džeksons.

Jau ziņots, ka "Lassa" pirmdien no galvenā trenera amata atbrīvoja Sito Alonso. Ceturtdien spāņu laikraksts "El Mundo" vēstīja, ka Barselonas komandu turpmāk vadīs pieredzējušais Svetislavs Pešičs, taču Telavivā komandu vēl vadīja pagaidu treneris Alfredo Žulbe.

"Lassa" ceturtdien ULEB Eirolīgā piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas un piekto pēdējos sešos mačos.

Tikmēr sesto zaudējumu šīs sezonas turnīrā piedzīvoja līdere Maskavas CSKA, kas viesos rezultatīvā cīņā ar 99:103 (23:21, 19:28, 24:24, 33:30) kapitulēja Spānijas klubam "Valencia Basket".

Laukuma saimniekiem Ēriks Grīns guva 19, bet Bojans Dubļjevičs 18 punktus, kamēr CSKA neglāba Nando de Kolo un Vila Klaiberna attiecīgi 30 un 27 gūtie punkti.

CSKA ilgu laiku bija iedzinējos, vienu brīdi pat ar 68:82, tomēr 45 sekundes pirms pamatlaika beigām viņi panāca izlīdzinājumu 95:95, beigās virsroku tomēr gūstot "Valencia Basket" vīriem.

Krievijas galvaspilsētas komandai Eirolīgā pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Vēl vienā spēlē Spānijas klubs Malagas "Unicaja" mājās ar 81:68 (23:12, 17:16, 23:27, 18:13) uzvarēja pastarītu Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas.

Uzvarētājiem Adams Vačinskis guva 20 punktus, bet Turcijas kluba rindās 16 punktus sameta Ēriks Makolums.

Piektdien 22.kārtas spēles aizvadīs arī Jāņa Strēlnieka un Daira Bertāna pārstāvētās komandas. Pireju "Olympiakos" un Strēlnieks viesosies pie Madrides "Real", bet Bertāns un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pretinieku laukumā tiksies ar "Crvena Zvezda mts".

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 17 uzvarām 22 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 14 panākumiem seko Pireju "Olympiakos", Stambulas "Fenerbahce Doguš" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", pirmajiem diviem klubiem aizvadot pa 21 cīņai. Tikmēr pie 13 uzvarām 21 spēlē tikušas Madrides "Real" un Lietuvas grands Kauņas "Žalgiris".

Tālāk ar 12 uzvarām seko "Himki" un Telavivas "Maccabi FOX", bet devītā ar desmit panākumiem ir Vitorijas "Baskonia".

Vēl deviņi panākumi ir Malagas "Unicaja" rēķinā, pa astoņiem izcīnījušas Bambergas "Brose", "Crvena Zvezda mts" un "Valencia Basket", bet vēl par uzvaru mazāk ir Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" vienībām, savukārt turnīra tabulu ar sešiem panākumiem noslēdz Stambulas "Anadolu Efes" vienība.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!