Foto: euroleague.net
Latvijas basketbolistu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņā pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Baskonia" ceturtdien izcīnīja uzvaru ULEB Eirolīgas 29.kārtas spēlē un nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā, kamēr Dairis Bertāns savus visus astoņus punktus sameta ceturtajā ceturtdaļā, kaldinādams Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" panākumu.

"Baskonia" regulārā turnīrā priekšpēdējā mačā savā laukumā ar rezultātu 83:72 (22:18, 16:16, 18:19, 27:19) pārspēja Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX", kas bija tās tiešā pretiniece cīņā par "play-off".

Timma šajā spēlē laukumā bija 12 minūtes, aizmezdams garām pa vienam divpunktu metieniem un vienam tālmetienam. Tāpat viņš izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, vienu reizi kļūdījās un divas reizes pārkāpa noteikumus, efektivitātes koeficienta rādītājā palikdams uz nulles.

Mālmanis bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

"Baskonia" rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija vācietis Johanness Foigtmans. Savukārt pretiniekiem tikpat sameta amerikānis Pjērs Džeksons.

Tāpat uvaru ceturtdien svinēja "AX Armani Exchange Olimpia", kas viesos ar rezultātu 83:78 (28:23, 15:20, 17:21, 23:14) apspēlēja Vācijas čempioni Bambergas "Brose".

Bertāns savus pirmos punktus guva tikai sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad ar tālmetienu panāca 69:71. Nepilnas divas minūtes vēlāk viņš iemeta vēl vienu trejaci, panākdams 77:73, pēc pusotras minūtes vēl pievienodams divus punktus (81:75).

Latviešu basketbolists šajā mačā laukumā pavadīja 18 minūtes un divas sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un divus no četriem tālmetieniem. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, divas reizes pārkāpa noteikumus un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Milānas komandā 14 punktus guva serbs Vladimirs Micovs, bet ar 12 punktiem un sešām bumbām zem groziem atzīmējās lietuvietis Artūrs Gudaitis.

Pretiniekiem 17 punktus iemeta amerikānis Daniels Hekets.

Uzvaru izcīnīja Rodiona Kuruca pārstāvētā Spānijas komanda Barselonas "Lassa", kas viesos ar rezultātu 107:83 (23:19, 32:15, 26:33, 26:16) apspēlēja Turcijas vienību Stambulas "Anadolu Efes".

Kurucs laukumā devās trīs minūtes un 44 sekundes pirms pamatlaika beigām, šajā laikā aizmezdams garām vienu divpunktu metienu. Tāpat viņš paspēja pieļaut vienu kļūdu, divas reizes pārkāpt noteikumus un tikt pie efektivitātes koeficienta -4.

"Lassa" šajā mačā realizēja 19 tālmetienus, kas ir jauns Eirolīgas rekords.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 20 punktiem bija francūzis Tomā Ertels, bet Stambulas vienības labā 19 punktus iemeta austrālietis Broks Motums.

Vēl ceturtdien iepriekšējās sezonas Eirolīgas un Turcijas čempione Stambulas "Fenerbahce Doguš" viesos ar 73:64 (20:18, 17:20, 22:15, 14:11) pārspēja Krievijas klubu Maskavas apgabala "Himki".

"Fenerbahce Doguš" rindās 14 punktus guva amerikānis Bredlijs Vanameikers, savukārt 14 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija itālim Nikolo Melli.

"Himki" vienībā 19 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Aleksejam Švedam.

Šveds šosezon 29 mačos guvis 612 punktus, kas Eirolīgā regulārajā čempionātā ir jauns rekords. Iepriekšējā sezonā 28 mačos 609 punktus guva Kazaņas "Unics" basketbolists Kīts Lengfords.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderpozīcijā ar 23 uzvarām 28 cīņās ir Maskavas CSKA, kam ar 21 panākumu seko Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet 19 uzvaras ir Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos".

Tālāk ar 17 uzvarām seko Madrides "Real" un Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr 16 panākumi ir Vitorijas "Baskonia", Maskavas apgabala "Himki" un Kauņas "Žalgiris" kontā.

Šīs astoņas komandas nodrošinājušas vietu izslēgšanas turnīrā. Līdz ar to atlikušajos mačos atliek noskaidrot tikai ceturtdaļfināla pārus.

Devītā ar 13 uzvarām ir Telavivas "Maccabi FOX", pa 11 panākumiem ir Bambergas "Brose", Belgradas "Crvena Zvezda mts", "Valencia Basket" un Malagas "Unicaja", pa desmit uzvarām ir Barselonas "Lassa" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" komandām, savukārt pēdējā vietā ar sešiem panākumiem ir Stambulas "Anadolu Efes".

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nebija paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu pirmo divu logu laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!