Foto: AFP/Scanpix
2015.gada Eiropas čempione basketbolā sievietēm Serbija šī gada meistarsacīkšu C apakšgrupas mačā pirmdien ar 88:69 (21:30, 23:11, 18:17, 26:11) pārspēja Slovēnijas izlasi, nodrošinot vietu izslēgšanas turnīrā.

Serbietes finālturnīru sāka ar zaudējumiem Grieķijai un 2015.gada finālistei Francijai, līdz ar to izslēgšanas turnīra sasniegšanai viņām trešajā spēlē vajadzēja uzvaru ar sešu punktu pārsvaru. Vēl ceturtās ceturtdaļas sākumā Serbija bija vadībā ar četriem punktiem (62:58), taču ceturtajā ceturksnī nokārtoja uzvaru ar sev nepieciešamo pārsvaru.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 23 punktiem bija Sonja Petroviča, kura iepriekšējās divas sezonas Prāgas ZVVZ USK vienībā spēlēja kopā ar Latvijas valstsvienības basketbolisti Aneti Šteinbergu.

Tikmēr pretiniecēm 22 punktus iemeta Teja Oblaka.

Šīs apakšgrupas noslēdzošajā mačā šovakar Francija plkst.21.30 spēkosies ar Grieķiju. Francijai uzvarot Grieķiju, serbietes apakšgrupā ieņems otro vietu un astotdaļfinālā tiksies ar D apakšgrupas trešās vietas ieguvēju, kas šobrīd ir Latvija.

C apakšgrupā Francija izcīnījusi divas uzvaras divās spēlēs, bet pa panākumam ir Grieķijai, Serbijai un Slovēnijai.

Kā vēstīts, latvietes savā apakšgrupas pēdējā spēlē aizvadīja neveiksmīgas noslēdzošās minūtes un ar rezultātu 58:62 (10:16, 23:19, 18:9, 7:18) piekāpās Beļģijai.

Līdz ar to Latvijas izlase trijos apakšgrupas mačos guva vienu uzvaru un otrdien aizvadīs astotdaļfināla spēli. Pēc vēlāk vakarā gaidāmās Krievijas un Melnkalnes spēles kļūs zināms Latvija dueli noslēgs grupas otrajā vai trešajā pozīcijā. Lai latvietes būtu otrās, Krievijai nepieciešams zaudēt Melnkalnei.

Tikmēr B apakšgrupas mačā Turcija ar 88:74 (20:14, 27:23, 19:11, 22:26) pārspēja Baltkrieviju.

Baltkrievijas izlasē ar 15 punktiem rezultatīvākā bija naturalizētā Aleksandra Bentlija, kamēr Turcijas valstsvienībā tikpat punktus iemeta Oldžaja Čakira Turguta.

B apakšgrupā Turcija uzvarēja visos trīs mačos, bet pa vienam panākuma divos dueļos ir Itālijai un Slovākijai, kuras vēlāk spēkosies par otro pozīciju. Savukārt Baltkrievija trīs mačos cieta trīs zaudējumus un izslēgšanas turnīram nekvalificējās.

Savukārt A apakšgrupā Ukraina ar 84:72 (26:18, 21:12, 20:17, 17:25) apspēlēja Ungāriju.

Ukrainietēm ar 22 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Taisija Udodenko, bet ungārietēm 13 punktus iemeta Dorina Zele.

A apakšgrupā pie divām uzvarām divās spēlēs tikusi Spānija, bet tikpat panākumi trīs cīņās ir Ukrainai. Ungārijai ir viena uzvara trīs mačos, bet divus zaudējumus cietusi Čehija.

Lai turpinātu cīņu par medaļām un iespēju kvalificēties nākamā gada Pasaules kausa izcīņai, apakšgrupā jāiekļūst pirmajā trijniekā. Pirmās vietas ieguvēja uzreiz sasniegs ceturtdaļfinālu, kamēr otro un trešo pozīciju īpašnieces spēkosies astotdaļfinālā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!