Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas spēļu otrās kārtas duelī Bostonas "Celtics", pateicoties Aizejas Tomasa fantastiskajam sniegumam, ar rezultātu 129:119 pagarinājumā pārspēja Vašingtonas "Wizards", sērijā līdz četrām uzvarām panākot rezultātu 2-0.

Tomass aizvadītajā mačā guva 53 punktus, no kuriem 29 sameta ceturtajā ceturtdaļā. Tomasam ar 15 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām piebalsoja Els Horfords, bet pa 14 punktiem guva Džejs Krouders un Eiverijs Bredlijs. "Wizards" komandā 40 punktus un 13 atlēkušās bumbas iekrāja Džons Vols, bet vēl seši spēlētāji guva vismaz desmit punktus.

"Wizards" spēli iesāka ļoti rezultatīvi, pirmajā ceturtdaļā gūstot 42 punktus un iegūstot 13 punktu pārsvaru. Otrajā ceturtdaļā "Celtics" deficītu samazināja, tomēr otrā puslaika sākumā Vašingtona atkal atrāvās līdz 14 punktu pārsvaram. Vašingtona turējās vadībā arī ceturtajā ceturtdaļā, kad rezultāts bija 87:75, taču Bostonas spēlētāji veica izrāvienu un izvirzījās vadībā ar 112:111. 33 sekundes pirms pamatlaika beigām Oto Porters ar tālmetienu deva vadību "Wizards", bet Tomass ar diviem soda metieniem rezultātu izlīdzināja. "Wizards" bija iespēja izraut uzvaru, taču tas neizdevās. Savukārt pagarinājumā "Celtics" komandu pretī uzvarai veda Tomass, kurš viens pats guva vairāk punktus nekā pretinieki, iemetot deviņus punktus, kamēr "Wizards" kopā sakrāja piecus.

Savukārt citā otrās kārtas spēlē Goldensteitas "Warriors" ar rezultātu 106:94 uzvarēja Jūtas "Jazz" un izvirzījās vadībā sērijā ar 1-0.

"Warriors" komandā 22 punktus guva Stefans Karijs, pa 17 punktiem guva Dreimons Grīns un Kevins Durants, bet 15 punkti Kleja Tompsona kontā. Savukārt "Jazz" rindās 13 punktus un astoņas atlēkušās bumbas iekrāja Rūdijs Gobērs, bet Gordona Heivorda kontā 12 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!