Foto: AFP/Scanpix

Pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Austrumu konferences finālu svētdien sasniedza Toronto "Raptors" vienība.

Konferences pusfināla sērijas izšķirošajā - septītajā - mačā "Raptors" savā laukumā ar 116:89 (25:24, 28:33, 33:31, 30:11) pārspēja Maiami "Heat", un sērijā līdz četrām uzvarām triumfēja ar 4-3.

Par šī mača galveno varoni kļuva "Raptors" aizsargs Kails Laurijs, kurš guva 35 punktus un veica deviņas rezultatīvas piespēles, tikmēr 28 punktus pievienoja Demārs Derouzens.

Savukārt "Heat" komandu no zaudējuma spēlē un sērijā šoreiz neglāba Dveins Veids un Gorans Dragičs, kuri katrs guva pa 16 punktiem.

Jau otrdien Toronto klubs izbraukumā uzsāks konferences finālu, kurā spēkosies ar Klīvlendas "Cavaliers".

"Nevaru sagaidīt, kad sāksies šī sērija. Lebrons Džeimss ir viens no labākajiem spēlētājiem līgā, bet pret Kairiju Īrvingu un Kevinu Lavu vienmēr ir bijis grūti spēlēt," izteicās Laurijs. "Iziesim laukumā un spēlēsim savu spēli, mēģināsim paveikt savu darbu un pēc tam jau redzēsim, kas notiks."

Pēc "Raptors" komandas NBA palikušas tikai trīs vienības, kas savā vēsturē nav spējušas sasniegt savu konferenču finālus - Šarlotes "Hornets", Losandželosas "Clippers" un Ņūorleānas "Pelicans".

Toronto klubam sasniegt konferences finālu izdevās pirmo reizi savā 21 gadu ilgajā vēsturē.

Jau ziņots, ka Rietumu konferences finālā tikmēr savā starpā sacentīsies pagājušās sezonas NBA čempioni Goldensteitas "Warriors" un Oklahomasitijas "Thunder".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!