Foto: F64

Valsts spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" ceturtdien principiālā Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta cīņā savā laukumā ar 69:42 (19:11, 14:9, 18:9, 18:13) pieveica "Vega 1"/"Liepāja" komandu.

Rīgas kluba sastāvā 18 punktus iemeta Digna Strautmane, bet 16 punktus un desmit atlēkušās bumbas pievienoja Aiša Sazerlenda. Savukārt "Vega 1"/"Liepāja" rindās desmit punktus sameta Ilze Jākobsone.

Rīdzinieces jau ar pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās un otrās ceturtdaļas vidū pirmo reizi sasniedza desmit punktu pārsvaru (26:16). Lai arī "Vega 1"/"Liepāja" komanda Latvijā pašlaik skaitās spēcīgākās "TTT Rīga" pretinieces, viņām neizdevās lauzt šīs cīņas gaitu, jo mājinieces pakāpeniski savu pārsvaru palielināja.

Pirmo puslaiku "TTT Rīga" noslēdza ar 13 punktu pārsvaru (33:20), bet otrajā puslaikā mājinieču vadība pārsniedza 20 punktus.

Apvienotā čempionāta spēcīgāko komandu grupā "TTT Rīga" kontā ir piecas uzvaras piecos mačos, Somijas čempionvienības Lāpenrantas "Catz" spēlētājas tikušas pie sešiem panākumiem astoņās cīņās, divas uzvaras sešos mačos guvušas "Vega 1"/"Liepāja" spēlētājas, bet visos septiņos dueļos zaudējušas RSU basketbolistes.

Vājāko komandu grupā, kur saglabāti pirmā posma rezultāti, vadībā ar 11 uzvarām 14 spēlēs ir Igaunijas čempioņu Tallinas 1182 mantiniece "Media"/"Rapla", kam ar astoņām uzvarām 12 cīņās seko "Tallinas Universitāte", bet pie deviņiem panākumiem 15 dueļos tikušas "TTT Rīga - Juniores" basketbolistes.

Vēl no Latvijas komandām "Latvijas Universitāte" ar trim uzvarām 14 spēlēs ir piektajā pozīcijā starp septiņām komandām, bet Latvijas U-16 izlase 14 dueļos tikusi pie divām uzvarām.

Pēc otrā posma trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas 8. un 9. aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!