Foto: LETA

Pārliecinošu uzvaru pirmajā apvienotā Latvijas un Igaunijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē sestdien izcīnīja pagājušās sezonas Latvijas vicečempiones "TTT Rīga".

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 112:54 (29:12, 24:12, 26:13, 33:17) pieveica Raplas klubu "AmEst".

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 19 gūtiem punktiem bija Krista Brīdiņa, Dita Rozenberga izcēlās ar 17 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām, bet Ieva Krastiņa iekrāja 16 punktus.

Savukārt "AmEst" komandas labā 20 punktus guva Kerli Hāsa.

Ar pārliecinošu panākumu turnīrā sestdien iesaistījās arī pagājušās sezonas Latvijas čempionvienība "Cēsis", kas savā laukumā ar 89:51 (27:12, 29:5, 17:10, 16:24) pieveica "Liepājas papīrs" basketbolistes.

Uzvarētājām šajā spēlē rezultatīvākā bija Kristīne Silarāja, kura guva 22 punktus, bet par punktu mazāk iekrāja Ieva Vītola. Savukārt Liepājas kluba rindās ar 13 punktiem izcēlās Agija Kruga.

Turnīrā kopumā piedalās 12 komandas - septiņas no Latvijas un piecas Igaunijas.

No Latvijas turnīrā startē "Cēsis", "TTT Rīga", RTU/"Merks", "Liepājas papīrs", "TTT Rīga - Juniores", "Latvijas Universitāte" un U16 izlase. Savukārt Igauniju pārstāv čempiones Tallinas "Eclex", vicečempiones "Tallinas Universitāte", bronzas medaļnieces "Tartu Universitāte", junioru izlases bāzes komanda "Audentes" un jaunpienācējas "AmEst".

Pamatturnīrā komandas sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunijā).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!