Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas pēdējās kārtas spēlē trešdien ar rezultātu 53:92 (13:26, 14,24, 16:18, 10:24) izbraukumā piekāpās latvieša Gundara Vētras trenētajai pagājušās sezonas Krievijas čempionvienībai Jekaterinburgas UGMK.

Nopietnu pretestību latvietes spēcīgajām pretiniecēm nespēja izrādīt jau no mača sākuma. Vēl trešajā minūtē "TTT Rīga" spēja pietuvoties līdz 7:8, tomēr pēc tam pretinieces veica izrāvienu 12:0, un pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas klubs zaudēja jau ar 13:26. Arī turpinājumā mača gaita nemainījās.

Rezultatīvākā Latvijas kluba rindās ar 13 gūtajiem punktiem bija Sindija Lima, bet cita leģionāre Līza Vilisa izcēlās ar 11 punktiem.

Savukārt UGMK komandā 21 punktu guva Svetlana Abrasimova, bet ar 18 punktiem izcēlās Eiropas čempionvienības Francijas līdere Sandrīna Grudā.

Kā ziņots, pirmajā aplī "TTT Rīga" cienīgi zaudēja UGMK basketbolistēm ar rezultātu 53:74.

Citos A grupas pēdējās, desmitās kārtas mačos trešdien Itālijas čempionvienība Taranto "Cras Basket" uzņems Lietuvas spēcīgāko klubu Viļņas TEO, bet Spānijas čempiones Valensijas "Ros Casares" spēkosies ar Turcijas komandu Stambulas "Fenerbahce".

A grupas kopvērtējumā UGMK desmit spēlēs tika pie deviņām uzvarām, bet septiņi panākumi deviņos mačos ir "Ros Casares" komandai. "Cras Basket" kontā ir pieci panākumi, savukārt "Galatasaray" vienība tikusi pie četriem panākumiem. Latvijas kluba kontā ir divas uzvaras, un tas grupu turnīru noslēgs piektajā pozīcijā. Savukārt viens panākums ir TEO rēķinā.

Kā ziņots, četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!