Foto: F64

Kārtējo pārliecinošu uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) regulārā čempionāta spēlē piektdien izcīnīja iepriekšējo divu sezonu čempionvienība "TTT Rīga", kas ar 96:50 (28:13, 18:12, 25:14, 25:11) savā laukumā pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību.

Uzvarētājām pie punktiem tika visas desmit spēlei pieteiktās basketbolistes, bet rezultatīvākā ar 20 punktiem bija Ieva Krastiņa, kuras kontā arī astoņas rezultatīvas piespēles un sešas pieļautas kļūdas.

Vēl čempionvienības rindās ar 18 punktiem izcēlās Dita Rozenberga, bet Līga Šurkusa tika pie 16 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Tikmēr LU komandā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Anete Vorma, kura vienīgā savā vienībā guva vairāk par desmit punktiem.

LU maču aizvadīja astoņu spēlētāju sastāvā, visām gūstot vismaz pa trim punktiem.

Čempionāta līdervienība ar 22 uzvarām 23 aizvadītajās spēlēs ir "TTT Rīga", bet tai ar 17 uzvarām 22 mačos seko "Cēsu" basketbolistes, kuras vienīgās šosezon pārspējušas rīdzinieces. "RTU-Merks" ar 16 panākumiem 23 cīņās ieņem trešo vietu, ceturtā ar 12 uzvarām 24 spēlēs ir "Liepājas Papīra" komanda, bet tai seko "TTT-Rīga

Juniores" vienība, kas 23 cīņās tikusi pie 11 panākumiem.

Kopvērtējuma sestajā pozīcijā ar deviņām uzvarām 23 spēlēs atrodas "Daugavpils Universitāte" (DU), tai ar pieciem panākumiem seko LU, bet U-16 valstsvienība zaudējusi visās 22 aizvadītajās cīņās, ieņemot pēdējo, astoto, vietu.

LSBL šosezon spēlē astoņas komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru, četrām spēcīgākajām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Kā ziņots, aizvadītās sezonas LSBL finālsērijā "TTT Rīga" ar 3-0 pieveica "RTU-Merks" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!