Foto: F64

"TTT Rīga" otrdien kļuva par Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionēm, tādejādi atņemot šo kroni "Cēsīm", kas bija pēdējo divu gadu labākā valsts komanda.

Finālsērijas izšķirošajā, piektajā, mačā otrdien "TTT Rīga" komanda izbraukumā bija pārākas ar rezultātu 50:45 (11:10, 8:8, 19:19, 12:8), sērijā līdz trim uzvarām gūstot panākumu ar 3-2.

Līdzīgi kā iepriekšējās četrās finālsērijas cīņas arī šī spēle aizritēja punkts punktā. Mača ievads veiksmīgāk padevās "Cēsis" vienībai (6:2), tomēr īsā laika sprīdī rīdzinieces spēja rezultātu vienādot. Līdz pirmās ceturtdaļas beigām abas vienības vēlreiz apmainījās ar vadības grožiem. Mača otrajā ceturtdaļā klubi regulāri pieļāva kļūdas, kā arī nespēja rezultatīvi noslēgt uzbrukumus, kā rezultātā abas komandas ceturksnī guva tikai pa astoņiem punktiem - 19:18 par labu Rīgas vienībai.

Trešā ceturtdaļa aizritēja teju tikpat rezultatīvi kā viss pirmais puslaiks, katrai no vienībām gūstot pa 19 punktiem, tomēr rezultativitāte nespēja nodrošināt drošu vadību uz tablo nevienam no klubiem. Mača noslēdzošajā daļā basketbolistes sāka spēlēt daudz piesardzīgāk, avantūriskos uzbrukumos neieslīgstot. Mača 33.minūtē trīs punktu pārsvars bija viešņām (42:39), taču Aijas Brumermanes divpunktu metiens, kā arī Zanes Eglītes divi realizētie soda metieni vadību ļāva pārņemt Cēsu vienībai. Divas minūtes līdz spēles beigām Ieva Kūlīte guva divus punktus, kas "TTT Rīga" klubam deva svarīgu trīs punktu pārsvaru (48:45). Atlikušajās sekundēs mājinieces vairs nespēja atspēlēties, piekāpjoties mačā un visā sērijā kopumā.

"TTT Rīga" komandas rindās amerikāniete Sidnija Kārtere izcēlās ar 12 punktiem, bet 11 punktus guva Kristīne Kārkliņa, kura tika atzīta par finālsērijas vērtīgāko basketbolisti.

Savukārt "Cēsu" kluba rindās ar desmit punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Brumermane, bet deviņi punkti Lienes Priedes kontā.

Kā ziņots, sērijas pirmajā spēlē "Cēsis", pateicoties Džesikas Mūras uzvaras grozam pēdējā sekundē, tika pie uzvaras savā laukumā ar 60:58, otrajā cīņā rīdzinieces savā laukumā bija pārākas ar 63:60, bet trešajā cīņā pagarinājumā pieveica pretinieces arī izbraukumā ar 75:68. Pagājušajā sestdienā "TTT Rīga" komanda neizmantoja iespēju iegūt čempionu titulu, kad savā laukumā piedzīvoja zaudējumu ar 59:63.

Pirms tam pusfināla sērijās "Cēsis" un "TTT Rīga" līdz divām uzvarām ar 2-0 pārspēja attiecīgi "Vega 1"/"Liepāja" un RSU/"Merks". Identiskas pusfināla sērijas LSBL bija arī pērn, kad gan RSU/"Merks", gan Liepājas klubs savas pretinieces pa reizei spēja uzveikt.

Sērijā par trešo vietu RSU/"Merks" pieveica liepājnieces ar 2-1.

Kā zināms, regulāro sezonu Latvijas komandas aizvadīja "Nordea" Basketbola līgas (NBL) čempionātā, četrām labākajām kvalificējoties LSBL izslēgšanas spēlēm.

Abas komandas LSBL finālsērijā tikās sesto reizi. Iepriekš trīs reizes pārsvars bijis "Cēsu" komandai (2009., 2012. un 2013.gadā), bet divreiz uzvarēja "TTT Rīga" (2008. un 2010.gadā).

Šosezon NBL pamatturnīrā abu vienību savstarpējās cīņās trīs reizes uzvarēja cēsnieces, bet finālspēlē Tallinā pārāka bija "TTT Rīga" komanda.

Pērnajā sezonā "Cēsis" uzvarēja pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kā arī izcīnīja vēsturē trešo Latvijas čempionu titulu un otro pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!