Foto: F64

Latvijas spēcīgākais dāmu basketbola klubs "TTT Rīga" svētdien Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) mačā savā laukumā ar rezultātu 84:47 (23:13, 16:10, 25:13, 20:11) pārspēja Baltkrievijas komandu Minskas "Cmoki".

Panākums ļāva Latvijas čempionēm priekšlaicīgi garantēt vietu sacensību izslēgšanas turnīrā.

Latvijas komandā ar 15 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Gunta Baško-Melnbārde, 12 punktus iemeta Kate Krēsliņa, bet pa desmit punktiem guva Rūta Veidere un Ieva Krastiņa.

"Cmoki" komanda ir iepriekšējās sezonas Baltkrievijas čempione.

Sestdien "TTT Rīga" ar rezultātu 83:61 droši apspēlēja vienu no spēcīgākajām Lietuvas vienībām Kauņas "Hoptrans Sirenos".

Tāpat vēl viens sabraukums šajā nedēļas nogalē risinās Turcijas pilsētā Samsunā, kurā spēlē arī latvietes Aijas Putniņas pārstāvētā vietējā vienība "Canik".

Putniņa svētdien guva 11 punktus, bet "Canik", spēlējot bez savām trim amerikāņu basketbolistēm, ar rezultātu 35:95 (11:20, 12:28, 6:21, 6:26) kapitulēja Slovākijas vienībai Pještjani "Čajky".

Samsunas vienībai jāaizvada trīs spēles trīs dienās. Vakar "Canik" Turcijas čempionāta mačā ar 86:78 apspēlēja FIBA Eirolīgas vienību Stambulas "Galatsaray", bet pirmdien gaidāms vēl viens duelis EEWBL ar Kazahstānas vienību Astanas "Baris".

Turnīra B apakšgrupas vadībā ar pieciem panākumiem piecos mačos ir tieši "TTT Rīga" vienība, kamēr "Canik" ar vienu panākumu četrās cīņās ir sestajā pozīcijā.

Tikmēr Latvijas vicečempiones "Liepājas papīrs"/LSSS ar trim panākumiem piecos dueļos atrodamas A apakšgrupas trešajā pozīcijā.

Šajā EEWBL sezonā piedalās 16 komandas no desmit valstīm, kas sadalītas divās grupās, katras apakšgrupas vienībai trīs sabraukumu laikā aizvadot viena apļa turnīru. Grupas četras labākās vienības iekļūs izslēgšanas turnīrā, bet sezonas noslēgumā notiks finālčetrinieka sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!