Foto: Renars Koris/facebook.com/TTTRiga

Latvijas čempiones "TTT Rīga" sestdien ar uzvaru sāka Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) jaunās sezonas otro posmu, kas risinās Polijas pilsētās Ļubinā un Gdiņā, bet "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistes piedzīvoja neveiksmi.

Rīdzinieces Ļubinā ar 73:52 (22:11, 19:20, 15:12, 17:9) pārliecinoši uzveica Lietuvas vienību Viļņas "Kibirkštis".

Uzvarētājām 19 punktus iemeta amerikāņu leģionāre Sidnija Kārtere, ar 18 punktiem izcēlās Ieva Kūlīte, bet 15 punktus sameta Ieva Krastiņa.

Svarīgs duelis "TTT Rīga" komandu gaida svētdien, kad pretim stāsies spēcīgā Slovākijas vienība Košices "Good Angels".

Tikmēr Latvijas vicečempiones "Vega 1"/"Liepāja" Gdiņā ar 61:87 (20:30, 17:17, 11:24, 13:16) pārliecinoši piekāpās Krievijas komandai Maskavas "Dinamo". Latvijas komandā pa 13 punktiem iemeta Kristīne Silarāja un lietuviete Kriste Druskīte, bet ar 12 punktiem atzīmējās Ieva Vītola.

Tieši "TTT Rīga", "Good Angels" un Maskavas "Dinamo" komandas ir vienīgās, kas turnīru šosezon turpina bez zaudējumiem.

Turnīra pirmais sabraukums pirms sezonas septembrī risinājās Rīgā. Toreiz "TTT Rīga" izcīnīja trīs uzvaras, bet "Vega 1"/"Liepāja" piedzīvoja trīs neveiksmes. Trešais posms janvāra sākumā risināsies Liepājā un Viļņā, bet superfināls marta un aprīļa mijā gaidāms Košicē.

Pašlaik rīdziniecēm ir ļoti smags spēļu periods, jo vien ceturtdien viņa savās mājās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā ar rezultātu 60:83 piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", bet nākamajā trešdienā paredzēts FIBA Eirokausa mačs izbraukumā pret Novosobirskas "Dinamo".

EEWBL turnīrā piedalās arī Aijas Putniņas pārstāvētā Turcijas vienība "Stambulas Universitāte", kas pirmajā posmā trijās cīņās guva divas uzvaras. Tomēr Polijā tā ieradusies ar jaunatnes sastāvu un sestdien Gdiņā ar 52:81 (9:30, 15:13, 17:19, 11:19) bezcerīgi kapitulēja Baltkrievijas komandai Minskas "Horizont".

Svētdien "Stambulas Universitāte" spēkosies ar "Vega 1"/"Liepāja" basketbolistēm.

EEWB šosezon sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa sešām katrā, vienībām pirmajos divos posmos izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam trešajā sabraukumā aizvadot vēl pa trim cīņām. Pēcāk astoņas labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas notiks Košicē.

Čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. EEWBL ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus. Turnīrs šogad noslēdzās ar "Final Four" sacensībām, kurās piedalījās četras labākās līgas komandas.

Kā zināms, pirmajā EEWBL sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība Astanas "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!