Foto: F64
Latvijas vicečempiones basketbolā "TTT Rīga" trešdien izcīnīja pirmo uzvaru FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupā, ceturtās kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 74:68 (24:23, 21:12, 15:15, 14:18) pārspējot pagājušās sezonas Lietuvas un Baltijas čempionvienību Viļņas TEO.

23 punktus Latvijas kluba labā guva Līza Vilisa, bet 21 punkts Lindras Vīveres rēķinā.

Savukārt mājinieču komandas rindās rezultatīvākā ar 22 gūtiem punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm bija Renē Montgomerija.

LETA jau ziņoja, ka vēl vienā A apakšgrupas mačā trešdien uzvaru savā laukumā izcīnīja latviešu speciālista Gundara Vētras trenētā pagājušās sezonas Krievijas čempionvienība Jekaterinburgas UGMK, kas ar rezultātu 69:54 (19:14, 18:11, 14:14, 18:25) pieveica Turcijas komandu Stambulas "Galatasary".

Vēl trešdien Itālijas čempionvienība Taranto "Cras Basket", kas aizvadītajā sezonā spēlēja FIBA Eiropas kausa izcīņas finālā, savā laukumā uzņems Spānijas čempioni Valensijas "Ros Casare.

A apakšgrupas tabulā patlaban "TTT Rīga" ar vienu uzvaru četros mačos pacēlusies uz ceturto pozīciju, apsteidzot "Cras Basket", vienību, kurai ir viena uzvara trijās spēlēs, taču jāņem vērā, ka Itālijas klubs aizvadījis par vienu spēli mazāk. Abas pirmās vietas pagaidām ieņem "Galatasary" un UGMK, kuras triumfējušas trijās no četrām aizvadītajām cīņām.

Kā ziņots, pirms tam A grupas pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" izbraukumā ar rezultātu 38:118 piedzīvoja smagu sagrāvi pret klubu "Ros Casares", otrajā spēlē Latvijas komanda savā laukumā ar rezultātu 60:66 zaudēja "Galatasaray" basketbolistēm, bet pēc tam ar 59:70 mājās piekāpās arī "Cras Basket".

Nākamo maču "TTT Rīga" aizvadīs 25.novembrī savā laukumā pret Jekaterinburgas UGMK.

LETA jau ziņoja, ka pēc aizvadīta divu apļu turnīra četras labākās komandas no katras grupas iekļūs astotdaļfinālā, kuram sekos ceturtdaļfināls un finālčetrinieka sacensības.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā TTT Rīga", pamatojoties uz vājo sezonas sākumu, piedzīvojot zaudējumu pēdējās četrās spēlēs, pārtrauca sadarbību ar galveno treneri Aināru Čuksti.

Par komandas galveno treneri kļuva ilggadējais Čukstes palīgs Aigars Nerips.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!