Foto: LETA

Pašreizējās valsts čempiones "TTT Rīga" otrdien sasniedza Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālu.

Pusfināla sērijas otrajā mačā "TTT Rīga" izbraukumā ar 88:46 (24:13, 14:6, 21:16, 29:11) pieveica "Latvijas Universitātes" (LU) komandu, sērijā līdz divām uzvarām gūstot virsroku ar 2-0.

Jau ar mača pirmajām minūtēm šī dueļa favorītes "TTT Rīga" demonstrēja savu pārspēku, bet pirmajā puslaikā viņas guva divreiz vairāk punktu nekā pretinieces (38:19). Otrajā puslaikā LU tā arī nespēja sagādāt pretestību viesu spēlētājām ceļā uz Latvijas čempionāta finālu.

"TTT Rīga" rindās 13 punktus iemeta Kate Krēsliņa, bet pa 12 pievienoja Rūta Veidere un Ieva Krastiņa. Tikmēr LU rindās ar 21 punktu atzīmējās Vineta Bīriņa, būdama vienīgā desmit punktu robežu sasniegusī basketboliste komandā.

Kā zināms, otrā LSBL pusfināla sērijā vicečempiones "Cēsis" ar 1-0 atrodas vadībā pret RSU/"Merks" basketbolistēm. Sērijas otrais mačs norisināsies ceturtdien Rīgā.

"TTT Rīga" pirms pusotras nedēļas uzvarēja Latvijas un Igaunijas apvienotajā sieviešu basketbola čempionātā, finālā pārspējot "Cēsis" komandu. Savukārt pērn rīdzinieces atguva Latvijas čempioņu troni, kas divus gadus pēc kārtas piederēja cēsniecēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!